CAO-afspraken 2022-2023: salarisschalen gepubliceerd

Nieuws Nieuws · 9 mei 2022
Expert
Erwin Steinmeier
Erwin Steinmeier
Adviseur Werkgeverszaken

De nieuwe salarisschalen (per 1 januari 2022 en 1 januari 2023) zijn beschikbaar om te downloaden. Ook de afspraken die de CAO-partijen op 26 april ondertekenden over de nieuwe CAO Woondiensten 2022-2023 vind je in dit artikel als download. Verder lees je in dit artikel wanneer je de CAO-tekst zelf en aanvullende documenten kunt verwachten.

Update

De nieuwe salarisschalen (per 1 januari 2022 en 1 januari 2023) zijn onderaan dit artikel beschikbaar als download.
Voor P&O’ers organiseert Aedes op donderdag 19 mei een online informatiebijeenkomst over de nieuw CAO. Graag praten we je dan bij over alle nieuwe afspraken. Meld je aan via bovenstaande link, dat kan tot uiterlijk 18 mei, 12:00 uur.

De ondertekening van de afspraken was een volgende processtap nadat de vakbondsleden hebben ingestemd met het ultieme bod dat Aedes deed op 16 maart tijdens de 7e onderhandelingsronde om te komen tot een nieuwe CAO.

Toelichting op de CAO-afspraken volgt

Binnen nu en ongeveer 2 weken zullen de CAO-partijen een toelichting op de gemaakte CAO-afspraken publiceren in de vorm van veel gestelde vragen en antwoorden.

Redactie CAO-teksten

CAO-partijen zullen verder in de redactiecommissie aan de slag gaan met de nieuwe CAO-teksten. De teksten van de nieuwe CAO worden voor de zomer op Aedes.nl gepubliceerd.

Aanvullende documenten voor de zomer beschikbaar

Verder zullen CAO-partijen een nieuwe versie van het Reglement Generatiepact Woondiensten opstellen. Daarbij zal ook de model aanvulling arbeidsovereenkomst worden geactualiseerd. Beide documenten verschijnen voor de zomer nog op Aedes.nl. Dat geldt ook voor de leidraad tijd- en plaatsonafhankelijk werken.

Regeling verruiming verlofsparen

In het najaar zal door CAO-partijen een regeling ter beschikking worden gesteld over de verruiming van het verlofsparen. De verruiming van het verlofsparen gaat in per 1 januari 2023.