Datastandaarden

Beheergroep RGS voor woningcorporaties

Expert
Michiel van Wezel
Michiel van Wezel
Adviseur Datastandaarden

U kunt de verzoeken indienen via de Aedes-community SBR&RGS. De terugkoppeling vindt ook plaats via de community.

Leden beheergroep

De beheergroep RGS voor woningcorporaties bestaat uit de leden:

  • Pieter Hottentot, Rochdale. Gebruiker van Tobias AX, senior controller bij Rochdale, betrokken bij het opstellen van het RGS voor woningcorporaties (deelnemer van de klankbordgroep).
  • Jan Rolleman, Ons Huis Apeldoorn. Gebruiker van Itris, controller en lid van de expertgroep dVi en dPi.
  • Gertjan van Rooijen, Portaal. Gebruiker van Cegeka. Werkzaam bij Portaal als Financial controller. Betrokken bij SWEMP-harmonisatie en de implementatie van RGS.
  • Carolien Doornbos, Woonstichting Groninger Huis. Gebruiker van NCCW. Werkzaam als Manager Financiële Bedrijfsvoering & ICT, lid van de expertgroep dVi en dPi.
  • Robin de Man, Woonstad Rotterdam. Gebruiker van Hercules in combinatie met Unit4 Financials. Werkzaam in het team Business Reporting, als Financieel Medewerker Informatievoorziening.
  • Abderrahim Skori van SBR-wonen. Werkzaam als projectleider Gegevens & Taxonomie en verantwoordelijk voor de totstandkoming van de gegevensmodellen en taxonomie dVi en dPi.

De beheergroep is voor al u vragen bereikbaar via de Aedes-community SBR&RGS.

RGS-ready

Het RGS komt als koppelschema beschikbaar in de Enterprise Resource Planning (ERP) systemen van corporaties. Cegeka, Aareon, Itris en CTAC zijn RGS-ready, de overige leveranciers (NCCW en Hercules) volgen hopelijk snel. Door gebruik te maken van RGS kunnen corporaties makkelijker en eenduidiger rapporteren en neemt de datakwaliteit toe.

Meedoen of meepraten?