Processenboek incassoproces klaar voor gebruik

Expert
Michiel van Wezel
Michiel van Wezel
Adviseur Datastandaarden

Een goed beschreven proces bespaart tijd en geld. Het helpt om processen efficiënter uit te voeren en beter te digitaliseren. Ook draagt het bij aan betere sturing en vermindering van risico’s. Om woningcorporaties hierbij te helpen zijn Aedes en CorpoNet het project Processenboek gestart. 

Het eerste onderdeel van het project Processenboek is gelanceerd. Afgelopen jaar is het incassoproces in kaart gebracht en het is nu klaar voor gebruik. U kunt uitwerking van het incassoproces downloaden en ook de praatplaat die erbij hoort.

Vervolgstappen

Het uitwerken van het incassoproces was onderdeel van een pilot. Vanaf nu gaat Aedes meer processen in kaart brengen. Als u het dossier Digitalering en informatievoorziening volgt (via het groene hartje rechtsboven) dan blijft u daarvan op de hoogte. 

Beschikt uw organisatie over uitgewerkte procesbeschrijvingen, beschreven risico’s of KPI’s voor woningcorporaties? En ziet u het belang om de sector hiermee vooruit te helpen? Neem dan contact op met Robert Versteeg. Het levert uw organisatie waardering en een eervolle vermelding op in het processenboek.

Huurincasso op een klantgerichte manier

Wilt u meer weten over huurincasso op een klantgerichte manier? Lees dan over het project 'Huurincasso op een klantgerichte manier' waarmee KWH, Aedes en vier corporaties in 2020 aan de slag gingen. Begin februari 2021 blikten de deelnemers terug op het project. Ook zijn de resultaten verwerkt in een handige klantreis