Samenwerking met softwareleveranciers bij datastandaarden

Nieuws Nieuws · 20 maart 2023
Expert
Sander Middendorp
Adviseur Datastandaarden

Aedes werkt aan datastandaarden in de corporatiesector. Dat kunnen wij niet alleen. Een goede samenwerking met softwareleveranciers is daarbij erg belangrijk, want corporaties kunnen pas gebruikmaken van datastandaarden als ze goed in software zijn verwerkt. Daarom vragen wij softwareleveranciers om mee te denken en mee te doen.

Tijdens de eerste bijeenkomst van de klankbordgroep softwareleveranciers op 8 maart 2023 zijn de softwareleveranciers uitgenodigd om deel te nemen aan een zogenoemde pre-convenantfase. In die fase willen we komen tot een convenant voor samenwerking, waar iedereen achter kan staan.

Wat betekent deelname aan de pre-convenantfase?

De partijen die deelnemen aan de pre-convenantfase kunnen onder andere:

  • Meepraten over het convenant om voor langere tijd samenwerkingsafspraken te maken tussen Aedes en softwareleveranciers.
  • Deelnemen aan de periodieke klankbordgroep softwareleveranciers op directieniveau.
  • Meedoen aan inhoudelijke consultaties op expertniveau.
  • Meewerken aan ontwikkelprojecten van Aedes Datastandaarden.
  • Suggesties doen voor ontwikkelprojecten.

Aedes Datastandaarden richt de informatie en samenwerking vooral op die softwareleveranciers die meedoen in de (pre-)convenantfase.

Wil je aansluiten?

Heb je de klankbordgroep gemist maar wil je wel graag alsnog aansluiten? Dat kan. Mail voor meer informatie naar [email protected] en wij nemen contact met je op.

Meer weten over Datastandaarden in de corporatiesector? Bekijk dan onderstaande animatie.