Update VERA-standaard naar versie 4.1

Nieuws Nieuws · 31 mei 2023
Expert
Sander Middendorp
Adviseur Datastandaarden

De VERA-standaard heeft een flinke update gehad. In de nieuwe versie 4.1 zijn verschillende wijzigingen doorgevoerd. De grootste technische wijziging is het opnemen van OAuth 2.0 in de standaard. Hiermee kun je als corporatie beter regelen welke partijen toegang hebben tot bepaalde gegevens. En aangeven wat ze met deze gegevens mogen doen, bijvoorbeeld alleen lezen of ook bewerken.

Ook zijn verschillende ketenprocessen en informatiedomeinen gewijzigd. Hiermee voldoen ze beter aan de behoeften van woningcorporaties. Denk aan verbeteringen van het woonruimteverdeelproces, zoals het toevoegen van een zoekprofiel voor de woonwensen. Of denk aan optimalisaties binnen het financiële domein, kunnen omgaan met de oude en nieuwe energieprestatie notaties, of beter kunnen aangeven welke ruimten en vertrekken er bij een eenheid aanwezig zijn en welke ligging deze hebben.

Makkelijker informatie uitwisselen

Kortom: een set aan wijzigingen die het eenduidig uitwisselen van de juiste informatie makkelijker maken. En niet alleen tussen corporaties, maar ook tussen corporaties en de verschillende partijen die met hen samenwerken.

Bekijk dus de doorgevoerde wijzigingen. Want bestaande koppelvlakken presteren beter wanneer de optimalisaties zijn doorgevoerd. Hiermee werk je op verschillende niveaus efficiënter en beter samen binnen en buiten de corporatie.

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen over deze release? Mail deze naar [email protected]. Aedes Datastandaarden blijft, samen met verschillende corporaties en leveranciers, de VERA-standaard verder ontwikkelen.