Opleiding conceptueel bouwen

Nieuws Nieuws · 16 november 2021

Nederland heeft minstens 75.000 woningen per jaar extra nodig. Deze grote opgave vraagt om een andere manier van werken. Van traditioneel opdrachtgeverschap naar conceptueel bouwen en van individueel inkopen naar collectief.

De opleiding het Ontwikkelparcours van het programma De Bouwstroom levert hieraan een belangrijke bijdrage. Met dit programma willen Aedes, het Netwerk Conceptueel Bouwen en bouw-opleidingscentrum Brickton nieuwbouw verbeteren, innovatie op gang brengen, versnellen en kosten besparen.

Verschillende modules

In deze opleiding leer je alles over de overgang van de traditionele manier van bouwen naar conceptueel bouwen. En alles over de transitie van individueel inkopen naar collectief opdrachtgeverschap.

Het ontwikkelparcours bestaat uit 4 modules. Dit zijn:

  • De 3-daagse basistraining Het fundament conceptueel bouwen.
  • De training van het Parcours voor gevorderden beslaat 3 keer een 2-daagse training.
  • Het expert parcours voor verandering om de interne cultuurverandering te versnellen.
  • Expert modules waarin corporatiemedewerkers zich kunnen verdiepen in aspecten van conceptueel bouwen.

1-daagse training

Naast deze 4 modules is er ook de 1-daagse training Hoezo Conceptueel bouwen? Je leert wat conceptueel bouwen precies is, wat de principes zijn en vooral welke toegevoegde waarde conceptueel bouwen voor jou en de woningcorporatie heeft. Het is niet alleen luisteren, maar zeker ook doen. Want de focus ligt ook op hoe jij zelf conceptueel bouwen in kunt zetten.

De 1-daagse training vindt iedere woensdag plaats op de trainingslocatie van Brickton in Lijnden. Deze locatie is coronaproof ingericht.

Deelname aan deze 1-daagse training kost € 500,-. Ga voor meer informatie en aanmelding naar Wat doe jij morgen?

Basistraining

Tijdens Het fundament conceptueel bouwen leer je alle belangrijke aspecten kennen die bepalend zijn voor het succes van conceptueel bouwen. De training is relevant voor alle corporatiemedewerkers die een rol hebben in het bouwproces: van bestuurder tot projectleider en van onderhoudsmedewerker tot woonconsulent. 

De 3-daagse training vindt maandelijks plaats op 3 aangesloten dagen op de trainingslocatie van Brickton in Lijnden. Deze locatie is coronaproof ingericht.

Deelname aan de 3-daagse training kost € 1.250,-. Ga voor meer informatie en aanmelding naar Wat doe jij morgen?

Training voor gevorderden

Het Parcours voor gevorderden neemt je mee in de verdere verdieping en professionalisering van het transactieproces van conceptueel bouwen. Deze vervolgtraining voor gevorderden is relevant voor managers Vastgoed, projectleiders, projectontwikkelaars en inkopers.

De meerdaagse training is opgebouwd uit 3 keer 2 aaneengesloten trainingsdagen. De volgende training start op 9 december 2021 en vindt plaats op de trainingslocatie van Brickton in Lijnden. Deze locatie is coronaproof ingericht.

Deelname aan de meerdaagse training kost € 3.950,-. Ga voor meer informatie en aanmelding naar Wat doe jij morgen?