Aan de slag met het processenboek? Volg de kennissessie en workshops

Nieuws Nieuws · 14 april 2022
Expert
Robert Versteeg
Robert Versteeg
Adviseur Sectorontwikkeling

Je werk efficiënter uitvoeren doe je met goed beschreven processen. Daarmee bespaar je meteen tijd en geld. Daarom lanceerde Aedes het Processenboek. Wil je aan de slag met het processenboek, maar weet je nog niet goed hoe? Meld je aan voor de kennissessie en de workshops, die Aedes organiseert over de processen verhuurmutatie, inschrijving woningzoekende en planmatig onderhoud.

Stoom jouw corporatie klaar voor de referentieprocessen

Wat komt er allemaal bij kijken als een corporatie aan de slag wil met de zogenoemde referentieprocessen uit het processenboek? Dat staat centraal tijdens de kennissessie, waarbij vooral aandacht is voor de driehoek van ‘mensen, proces en systeem’. Wat is de samenhang tussen die 3 elementen en waarom kunnen zij niet zonder elkaar. Hoe kun je deze 3 elementen succesvol inzetten, waardoor jouw corporatie aan de slag gaat met de referentieprocessen.

De echte vraag hierbij zit ‘m in de verandering zelf. Kun je voldoende effectief overbrengen waarom je met referentieprocessen aan de slag moet? Dit is nodig om medewerkers te motiveren, om uitdagingen en weerstand het hoofd te bieden. Én om met voorstellen te komen voor veranderingen waarbij je software kunt inzetten om proceswijzigingen te ondersteunen.

Tijdens de Kennissessie krijg je handvatten, waarmee je deze verandering kunt realiseren en jouw corporatie kunt klaarstomen om aan de slag te gaan met de referentieprocessen. Luc Wolfs en Rolf Holtjer van PWCo verzorgen de kennissessies.

Kijk ook eens bij

Workshops over alle onderdelen uit het processenboek

Als vervolg op de kennissessie organiseert Aedes online workshops over de processen verhuurmutatie, inschrijving woningzoekende en planmatig onderhoud. Hierbij komen alle onderdelen uit het processenboek aan bod:

  • de processen,
  • de gegevens,
  • de key performance indicators (kpi’s) en
  • de risico's.

Het doel is om een verbeterd proces te realiseren, waarbij het huidige proces als basis dient.

Voorafgaand aan de workshop vul je een vragenlijst in over hoe bijvoorbeeld het huidige verhuurmutatieproces eruit ziet bij jouw corporatie (de IST-situatie). In een praktische workshop krijg je van PWCo handvatten om vanuit het huidige proces naar een nieuw proces te komen. Aan bod komt ook een casus, je leert hoe je het nieuwe proces kunt borgen en hoe je met een stappenplan naar de gewenste situatie komt. Per thema neem je deel aan een workshop en een nazorgbijeenkomst. Daar kun je ervaringen delen en vragen stellen. Alle bijeenkomsten zijn online.

Kennissessie

De kennissessie ‘Aan de slag met de referentieprocessen’ vindt plaats op:

  • Vrijdag 13 mei 2022, 10.00 – 13.00 uur. Deze is online.

Het is mogelijk alleen de kennissessie te volgen, of het hele traject van kennissessie, workshop en nazorgbijeenkomst per thema.

Planning workshops en nazorgbijeenkomsten

Onderwerp Datum Tijdstip
Verhuurmutatie vrijdag 20 mei 2022 10:00 – 13:00 uur
Verhuurmutatie vrijdag 17 juni 2022 10:00 – 13:00 uur
Inschrijving woningzoekende vrijdag 3 juni 2022 10:00 – 13:00 uur
Planmatig onderhoud vrijdag 10 juni 2022 10:00 – 13:00 uur
Planmatig onderhoud vrijdag 1 juli 2022 10:00 – 13:00 uur
Nazorg Verhuurmutatie vrijdag 8 juli 2022 09:00 – 10:30 uur
Nazorg Verhuurmutatie vrijdag 22 juli 2022 09:00 – 10:30 uur
Nazorg Inschrijving woningzoekende vrijdag 8 juli 2022 11:00 – 12:30 uur
Nazorg Planmatig onderhoud vrijdag 8 juli 2022 13:30 – 15:00 uur
Nazorg Planmatig onderhoud vrijdag 22 juli 2022 13:30 – 15:00 uur

Wil je deelnemen?

Meld je dan aan voor een kennissessie, een workshop en een nazorgbijeenkomst van jouw keuzethema. Per workshop is plek voor 20 deelnemers, dus meld je direct aan als je interesse hebt. Het is ook mogelijk om alleen een kennissessie te volgen.

Kosten

Deelname aan de kennissessie en workshop is alleen voor Aedes-leden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, maar wanneer je niet (tijdig) afmeldt, geldt een no-show fee van € 50 per workshop.