Nieuwe data voor kennissessie en workshops ‘Aan de slag met het processenboek’

Nieuws Nieuws · 8 juli 2022
Expert
Robert Versteeg
Robert Versteeg
Adviseur Sectorontwikkeling

Je werk efficiënter uitvoeren doe je met goed beschreven processen. Daarmee bespaar je meteen tijd en geld. Aedes lanceerde daarom het Processenboek. Wil je aan de slag met het processenboek, maar weet je nog niet goed hoe? Meld je aan voor de kennissessie en de workshops, die Aedes organiseert in het najaar van 2022.

Stoom jouw corporatie klaar voor de referentieprocessen

Wat komt er allemaal bij kijken als een corporatie aan de slag wil met de zogenoemde referentieprocessen uit het processenboek? Dat staat centraal tijdens de kennissessie, waarbij vooral aandacht is voor de driehoek van ‘mensen, proces en systeem’. Wat is de samenhang tussen die 3 elementen en waarom kunnen zij niet zonder elkaar. Hoe kun je deze 3 elementen succesvol inzetten, waardoor jouw corporatie aan de slag gaat met de referentieprocessen.

De echte vraag hierbij zit ‘m in de verandering zelf. Kun je voldoende effectief overbrengen waarom je met referentieprocessen aan de slag moet? Dit is nodig om medewerkers te motiveren, om uitdagingen en weerstand het hoofd te bieden. Én om met voorstellen te komen voor veranderingen waarbij je software kunt inzetten om proceswijzigingen te ondersteunen.

Tijdens de Kennissessie krijg je handvatten, waarmee je deze verandering kunt realiseren en jouw corporatie kunt klaarstomen om aan de slag te gaan met de referentieprocessen. Luc Wolfs en Rolf Holtjer van PWCo verzorgen de kennissessies.

Kijk ook eens bij

Workshops over alle onderdelen uit het processenboek

Als vervolg op de kennissessie organiseert Aedes online workshops. Hierbij komen alle onderdelen uit het processenboek aan bod:

  • de processen,
  • de gegevens,
  • de key performance indicators (kpi’s) en
  • de risico's.

Het doel is om een verbeterd proces te realiseren, waarbij het huidige proces als basis dient.

Voorafgaand aan de workshop vul je een vragenlijst in over hoe bijvoorbeeld het huidige verhuurmutatieproces eruit ziet bij jouw corporatie (de IST-situatie). In een praktische workshop krijg je van PWCo handvatten om vanuit het huidige proces naar een nieuw proces te komen. Aan bod komt ook een casus, je leert hoe je het nieuwe proces kunt borgen en hoe je met een stappenplan naar de gewenste situatie komt. Na de workshop neem je nog deel aan een nazorgbijeenkomst. Daar kun je opgedane ervaringen delen en vragen stellen. Alle bijeenkomsten zijn online.

Kennissessie

De kennissessie Aan de slag met het processenboek vindt plaats op donderdag 15 september 2022. De workshops eind september en de nazorgbijeenkomsten begin november.

Aedes biedt 2 opties:

  1. Je neemt alleen deel aan de kennissessie
  2. Je volgt de gehele leergang bestaande uit de kennissessie, workshop én de nazorgbijeenkomst

Planning workshops en nazorgbijeenkomsten

Datum Tijdstip
Workshop woensdag 21 september 2022 13.30 - 16.30 uur
Workshop dinsdag 27 september 13.00 - 16.00 uur
Workshop woensdag 28 september 09.00 - 12.00 uur
Nazorgbijeenkomst woensdag 2 november 13.00 - 14.30 uuur
Nazorgbijeenkomst maandag 7 november 13.00 - 14.30 uuur
Nazorgbijeenkomst dinsdag 8 november 13.00 - 14.30 uuur

Wil je deelnemen?

Meld je dan aan voor een kennissessie, een workshop én een nazorgbijeenkomst. Per workshop is plek voor 15 deelnemers, dus meld je direct aan als je interesse hebt. Het is dus ook mogelijk om alleen een kennissessie te volgen.

Kosten

Deelname aan de kennissessie en workshop is alleen voor Aedes-leden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.