16 februari: webinar digitale inkomenstoets

Nieuws Nieuws · 23 december 2021
Expert
Michiel van Wezel
Michiel van Wezel
Adviseur Sectorontwikkeling

De digitale inkomenstoets brengt woningzoekenden meer gemak, woningcorporaties minder administratieve lasten en gaat woonfraude tegen. Dit blijkt uit de pilot digitale inkomenstoets, waaraan 3 corporaties in 2021 hebben meegewerkt. Tijdens de pilot konden aspirant huurders hun inkomensgegevens - die nodig zijn voor de verplichte inkomenstoets - digitaal aanleveren via MijnOverheid.

Ervaringen over de pilot en planning uitrol

Tijdens een webinar op 16 februari 2022 van 10 tot 12 uur delen deelnemende corporaties hun ervaringen over de pilot. We gaan in op de uitkomsten van het gebruikersonderzoek en bespreken de doorontwikkeling van de digitale inkomenstoets met extra gegevensbronnen en het gebruik van BSN. Ook schetsen we de planning voor een landelijke uitrol in 2023. Uiteraard is er ruimte voor het beantwoorden van vragen.

Dit webinar geeft je belangrijke informatie over het digitaliseren van uw verhuurproces. Mis het niet! Dus:

Kijk ook eens bij

Let op: log eerst in op MijnAedes (rechtsboven) voordat je je aanmeldt. Heb je nog geen account, maak deze dan eerst aan.

De webinar is alleen bestemd voor medewerkers van corporaties en woonruimteverdeelkoepels.

Deelnemende partijen

Tijdens de pilot hebben de corporaties Staedion, Woonstad Rotterdam en Groenwest en hun koepels SVH, Maaskoepel en SWRU samengewerkt met het ministerie van BZK, de Belastingdienst, softwareleverancier Logius en Aedes.