Innovatie en vernieuwing

Innovatie en vernieuwing

Expert
Erik van Assen
Erik van Assen
Adviseur Sectorontwikkeling

Om ervoor te zorgen dat er nu en in de toekomst zoveel mogelijk goede en betaalbare woningen beschikbaar zijn, moeten woningcorporaties hun kennis, geld en processen zo slim en efficiënt mogelijk inzetten. Ook moeten zij in staat zijn om continu in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Bijvoorbeeld in techniek, de markt en organisatieprocessen. Aedes faciliteert corporaties in deze veranderprocessen op uiteenlopende manieren.

Innovatielabs en innovatiemeet-ups

De corporatiesector is zeer actief: in het land zien we steeds meer innovatieve projecten en ideeën. Voor wie verder aan de slag wil met innovatie en vernieuwing en inspiratie zoekt, organiseert Aedes Innovatielabs en een reeks Innovatiemeet-ups. Sprekers van binnen en buiten de sector vertellen over vernieuwing. Het is dé plek waar inspireren, leren en vernieuwen bij elkaar komen. Stap uit het denkpatroon van alledag en ga de volgende werkdag in met verfrissende ideeën en nieuwe energie.

Innovatieboost

Met de Innovatieboost gaat Aedes op zoek naar vernieuwende ideeën voor de sector, de huurder en de corporatiemedewerker. Hoe staat het nu met de ideeën waarmee acht verschillende corporaties in de prijzen vielen? Er zijn inmiddels vier inspirerende whitepapers geschreven, over bijvoorbeeld domotica, datascience en robots. En er volgen nog webinars over deze onderwerpen.

Kijk ook eens bij

Aedes-collegetour Veranderkracht

Tijdens een reeks inspirerende bijeenkomsten voor corporatiemedewerkers tussen 2019 en 2021 stond Veranderkracht centraal. Hoe kun je de veranderkracht van een organisatie versterken? En hoe breng je verandering verder? Diverse experts vertelden hoe zij dat aanpakken. Een belangrijk mantra: mensen willen wel veranderen, maar ze willen niet veranderd worden. Daarom werkt het niet om veranderingen van bovenaf uit te rollen. Soms moet je dingen uitproberen om te kijken of het werkt en mensen de ruimte geven om te oefenen. Je kunt de leerpunten uit de Aedes-collegetour nog teruglezen of deelnemen in de community waar verder wordt gediscussieerd.

Werken in de corporatie van de toekomst

Samen met meer dan 1.000 corporatiemedewerkers, leidinggevenden en bestuurders heeft Aedes een toekomstbeeld gemaakt van het werk bij corporaties in 2025. Over de betekenis ervan voor de organisatie, het werk(proces) en personeel. Lees meer over het werken in de corporatie van de toekomst.