Doolhof van subsidiepotjes
Woningstichting Putten heeft 20 oude aanleunwoningen circulair laten slopen voor de komst van 2 duurzame woongebouwen met 34 wooneenheden. Een deel daarvan wordt in de fabriek gebouwd en op locatie in elkaar gezet. Een project waar manager Vastgoed, Bram Born, ‘heel blij’ van wordt. Maar de wirwar aan regels rondom subsidies kosten hem veel tijd en energie. Lees verder in het e-book innovatie (na inloggen beschikbaar).
Opvanghuis thuislozen juist in de wijk
Een statig oud kantoorpand niet verkopen maar verbouwen voor het tijdelijk huisvesten van dak- en thuislozen. Woonwaarts deed dat in Nijmegen. ‘We hebben vanuit onze overtuiging deze keuze gemaakt: iets doen voor kwetsbare mensen’, vertelt Esther Lamers. Hoe ze dat succesvol hebben aangepakt lees je in het interview. Lees verder in het e-book innovatie (na inloggen beschikbaar).
Van 3 naar 250 woningen per jaar door sociale acceptatie
‘Angst voor het onbekende’ is vaak de oorzaak van weinig draagvlak bij innovatie. Voor de verduurzamingsopgave ging Parteon voor keuzevrijheid en een vraaggestuurde aanpak. Het project Opgewekt Wonen kon in 1 jaar opschalen van 3 naar 250 woningen. 'Succesvolle energietransitie gaat uiteindelijk niet over geld of techniek maar over sociale acceptatie’, aldus Harry Platte. Lees verder in het e-book innovatie (na inloggen beschikbaar).