Sociaal huren via een app: Mitros gaat van start met qlinker

De digitale woningcorporatie qlinker is van start. De eerste woningen die qlinker verhuurt staan sinds maandagmiddag 15 april op WoningNet. Op initiatief van Mitros is sinds eind 2017 gewerkt aan de oprichting van qlinker.

De droom van qlinker is om er voor huurders te zijn wanneer zij dat nodig hebben. Bij qlinker wordt alles rond het huren van een huis zo makkelijk en gebruikersvriendelijk mogelijk gemaakt.

De woningcorporatie in je broekzak

Qlinker digitaliseert en automatiseert zoveel mogelijk processen en handelingen. Zodat je als huurder met een druk op de knop van je smartphone alles kunt regelen. Zo houdt qlinker ruimte en tijd om in contact met huurders te zijn wanneer dat nodig is.

Daniëlle Koeken, initiatiefnemer en oprichter van qlinker: ‘Met qlinker bouwen we de woningcorporatie om de klant heen. De huurder kan zelf alles eenvoudig regelen, plaats- en tijdonafhankelijk. We stoppen de woningcorporatie via onze app in de broekzak van de klant!’

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

‘Samenwerken is essentieel voor de start van qlinker’, vertelt Koeken. ‘We hebben een gemengde groep huurders gevraagd om mee te kijken en te testen. Daarnaast hebben we via het uitschrijven van challenges een aantal getalenteerde start-ups en scale-ups aan qlinker verbonden. Zij zijn essentieel in de ontwikkeling van de digitale woningcorporatie.’ Kijk voor meer informatie op de website van qlinker.