Burendag 2022: een greep uit de diverse activiteiten

Nieuws Nieuws · 26 september 2022

Corporaties verspreid over Nederland deden op zaterdag 24 september 2022 mee aan Burendag. In verschillende wijken en buurten werden allerlei activiteiten georganiseerd. Hieronder een willekeurig klein overzicht van de diverse activiteiten.

Woonkwartier: puzzeltocht en barbecue

Woonkwartier organiseerde een Burendag actie. De winnende straten vierden op deze manier Burendag met een leuke puzzeltocht en barbecue. Bewoners konden elkaar zo beter leren kennen.

Zayaz: buurtfeest en mogelijkheid tot gesprek en groene tuinen aangelegd

Zayaz ging op Burendag in gesprek met huurders. Samen met bewoners hielden ze een knus buurtfeestje waar ze in gesprek gingen over de ervaringen met Zayaz als verhuurder, zowel negatief als positief. Onderwerpen als duurzaamheid en de stijgende energiekosten kwamen ook voorbij. Het Actiecomité Kruiskamp kregen van bestuurder Mohamed Acharki een bloemetje uitgereikt. Bewoners die zich vooraf hadden aangemeld kregen een stukje mooie onderhoudsvrije beplanting in plaats van tegels.

De sleutels: straatfeesten, tips verduurzaming en muurschildering onthullen

De sleutels organiseerden op verschillende plekken activiteiten. Ze organiseerden onder andere een straatfeest, een tuinfeest met lunch, een middag in het teken van energie besparen en gezelligheid. Ook onthulde de wethouder een prachtige muurschildering op een van de gebouwen.

Vidomes: springkussen en tips energiebesparing

Samen Vlietwensen, Sterk voor Noord en Woe organiseerde Vidomes een gezellige middag in het park. Met een springkussen en mogelijkheid tot schminken konden de kinderen zich ook vermaken. Verder was er een kleedjes markt. En konden bezoekers bij de gemeentestand langs voor informatie en tips om energie te besparen.

Lekstede wonen: Beste Buur 2022

Lekstede Wonen deed een oproep aan hun huurders om een buur te nomineren voor Beste Buur 2022. Daar is goed gehoor aan gegeven, want ze hebben heel veel inzendingen ontvangen. Tussen de inzendingen zaten veel leuke, mooie en ontroerende verhalen. Op Burendag ging een team van LEKSTEDEwonen op pad om aan alle genomineerden een doos met “Beste Buur chocolade” te overhandigen.

Woningcorporatie Gooi- en omstreken: Buur van het jaar

Huurders van Het Gooi en Omstreken konden tot 5 september hun favoriete buurman of buurvrouw nomineren voor Buur van het jaar 2022. Paulien van Voorst (47) zag de oproep en nomineerde direct buurvrouw Joke met een bijzondere reden. Zij is al jaren hét gezicht van de Weggeefhoek Gooi- en Vechtstreek. Op burendag overhandigden ze haar de award, gebak én de dinercadeaubonnen t.w.v. 100 euro. 

Viverion: Beste Buur Bokaal 2022

Viverion organiseerde in drie verschillende kernen een Buren Brunch. Aan de buurtkinderen werd ook gedacht. Zij konden skippyballen, zaklopen, knutselen, touwtje springen etc. Ook overhandigden ze traditioneel op Burendag de Beste Buur Bokaal 2022 aan bewoners van verschillende kernen.  

Domijn: Beste Buur Bokaal 2022

Op Burendag reikte Domijn de Beste Buur Bokaal uit. De Beste Buur van zowel Enschede als Haaksbergen werd bekendgemaakt. Mooi detail: dit bijzondere bokaal is gemaakt door cliënten van in de werkplaats De Doenerij van Liberein. Dat is een plek waar mensen met dementie creatief aan de slag kunnen.

Alle 14 Twentse gemeenten doen mee

Naast Viverion en Domijn organiseren ook andere Twentse gemeenten organiseren de Beste Buur Bokaal. Alle Twentse woningcorporaties in de 14 gemeenten doen mee aan dit initiatief, en elke gemeente kiest een eigen ‘Beste Buur’. De winnaar van de Beste Buur Bokaal ontvangt een mooie prijs en wordt op Burendag echt even in het zonnetje gezet.

Kijk ook eens bij