Over Aedes

Meedoen met Aedes

Directeur-bestuurder? Beslis mee

Aedes is een vereniging, dus bepalen we de koers met elkaar. Daarom is jouw inbreng als directeur-bestuurder erg belangrijk in onze gezamenlijke beleidskeuzes, oplossingen en standpunten. Je bent van harte welkom op het halfjaarlijkse congres en de consultatiebijeenkomsten voorafgaand daaraan, waar we met elkaar strategische keuzes maken en standpunten bepalen.

Kennismaken

Voor nieuwe bestuurders organiseren we ieder voorjaar een kennismakingsdag, met uitleg over de vereniging en de sector. Je leert daar bovendien medebestuurders kennen. Je ontvangt voor deze kennismakingsdag een uitnodiging.

Kijk ook eens bij

Werk je bij een corporatie? Doe mee

Omdat we samen een vereniging vormen, kunnen we onderling van elkaar leren. Met elkaar hebben we veel kennis en ervaring. Graag gebruiken we dat om met elkaar te werken aan goede volkshuisvesting in Nederland. Jouw inbreng is van grote waarde! Graag horen we wat jou bezighoudt en hoe wij je daarin het beste kunnen ondersteunen. Zo organiseren we diverse bijeenkomsten en zijn er handige online tools om kennis en ideeën uit te wisselen.

Klankbordgroepen

Klankbordgroepen denken met elkaar na over de ontwikkelingen binnen hun onderwerp en helpen mede de standpunten van Aedes te bepalen. Er zijn 5 klankbordgroepen: Financiën, Duurzamer wonen, Maatwerk wonen, Veilig Wonen, Betaalbaar wonen en Voldoende woningen. Elke klankbordgroep komt drie tot vier keer per jaar bij elkaar. Lijkt het je leuk om mee te doen? Bekijk welke klankbordgroep voor jou interessant is en hoe je je kunt aanmelden.

Online communities

Benieuwd hoe je collega’s bij andere corporaties omgaan met die ene prangende kwestie waarmee je worstelt? Of wil je juist anderen helpen met jouw kennis? Dat kan heel laagdrempelig via de thematische Aedes-communities. Je kunt je aanmelden voor een community met je Aedes-account.

Aedes-netwerken

Naast de online communities heeft Aedes ook fysieke netwerken waarbij je kunt aansluiten. Sommige netwerken gaan over een thema, zoals leefbaarheid, en andere zijn functiegebonden, zoals het netwerk voor juristen. Het verschilt per netwerk hoe vaak de deelnemers elkaar ontmoeten. Bekijk het overzicht van de Aedes-netwerken en meld je aan via Lidmaatschap Aedes-netwerken.

Bijeenkomsten, kennissessies en webinars

Aedes organiseert het hele jaar door uiteenlopende bijeenkomsten, debatten, kennissessies en webinars voor corporatiemedewerkers. Soms doen we dat ook met en voor partners. Je vindt alle activiteiten op de website.

Aedes op bezoek

Aedes bezoekt regelmatig leden om een kijkje in de keuken te nemen, meningen en ideeën op te halen en te ondersteunen waar nodig. Is jouw corporatie geïnteresseerd in een bezoek, mail dan naar [email protected].