Aedes PE-academie: portal voor Permanente Educatie

LET OP: de PE-portal stopt per 1 januari 2023.

 

Als corporatiebestuurder kun je gebruikmaken van de Aedes PE-academie. Via deze portal kun je voor de verplichte Permanente Educatie (PE) zoeken in het aanbod van geaccrediteerde opleidingen. Ook kun je hier jouw PE-punten registreren. Bestuurders van bij Aedes aangesloten corporaties ontvangen per mail inloggegevens voor de PE-academie.

Opleidingsaanbod en puntenregistratie

Zoeken in het opleidingsaanbod van de Aedes-PE-academie kan op trefwoord, per categorie of per opleidingsaanbieder. Alle opleidingen met een plek in de PE-academie zijn geaccrediteerd; bestuurders ontvangen bij het afronden van deze opleidingen zonder meer PE-punten. In de PE-academie kunnen bestuurders zelf hun behaalde PE-punten registreren.

Niet alle opleidingsactiviteiten waarvoor bestuurders PE-punten kunnen krijgen staan in dit overzicht. Opleiders zijn namelijk niet verplicht hun opleiding in deze portal te plaatsen.

108 PE-punten in 3 jaar verplicht voor bestuurders

Bij Aedes aangesloten corporaties stemden in november 2014 in grote meerderheid vóór het verplicht stellen van Permanente Educatie voor corporatiebestuurders. Sinds 1 januari 2015 moeten bestuurders van woningcorporaties binnen 3 jaar 108 PE-punten halen, wat neerkomt op 108 ‘studiebelastingsuren’. Bestuurders kunnen die punten alleen halen bij geaccrediteerde opleiders die hun aanbod koppelen aan PE-punten.

Dispensatie voor kleine corporaties

Er geldt een uitzondering voor bestuurders van corporaties met minder dan 1.000 verhuureenheden en meer dan 3 bestuursleden, die een bezoldiging van maximaal 10.000 euro ontvangen. Zij moeten gezamenlijk binnen 3 jaar 108 punten halen, als zij bij Aedes dispensatie krijgen.

Heb je vragen over Permanente Educatie?

  • Heb je vragen over Permanente Educatie in het algemeen? Neem dan contact op met Aedes, via [email protected].
  • Heb je technische vragen over de portal zelf of over inloggen, neem dan contact op met de beheerders van de portal via [email protected] of 070 2051042.