‘Alstublieft. Oplossingen voor de wooncrisis’

Nieuws Nieuws · 11 maart 2021

Stefanie Blokhuizen, zelfbenoemd tijdelijk minister voor Wonen, trok drie weken door Nederland en sprak met allerlei mensen over oplossingen voor de wooncrisis. Ze deed verslag op social media en maakte in een advertentie in de Volkskrant van 11 maart 2021 de balans op.

De advertentie bevat adviezen van allerlei karakter van meer dan 30 personen. Aedes-voorzitter Martin van Rijn trapt af: ‘Het is nodig dat we veel huizen bijbouwen en dat die voor mensen betaalbaar zijn. Maar het gaat niet alleen om de huizen, maar ook om prettige en veilige wijken.’ De afsluiting komt van Portaal-bestuurder Dirk Jan van der Zeep: ‘Maak alle professionals en vrijwilligers in de wijk aanklampbaar voor bewoners. Wees duidelijk over wie bewoners, wanneer en waarvoor kunnen benaderen.

‘Er wacht u een monsterklus’

‘Ga aan de slag!’ is de boodschap aan de echte minister in het komende kabinet: ‘Zorg dat u voldoende geld en doorzettingsmacht heeft en werk samen met al die partijen die al bezig zijn. Er wacht u een monsterklus, maar samen kunt u het vast voor elkaar krijgen.’

Op de website van de minister is te lezen dat ze ‘wordt ondersteund door veel verschillende partijen, waaronder deskundigen en meerdere woningcorporaties’.