Campagne: zelfbenoemde minister voor Wonen op zoek naar oplossingen

Nieuws Nieuws · 22 februari 2021

Stefanie Blokhuizen, die zichzelf heeft benoemd tot tijdelijke minister voor Wonen, trekt drie weken door Nederland. Ze praat overal met mensen over oplossingen voor de wooncrisis. Op 22 februari 2021 ging haar campagne van start, die loopt tot 11 maart.

De zelfbenoemde minister voor Wonen gaat het land in om te kijken wat er speelt en welke oplossingen er zijn waar een volgende ‘echte’ minister mee aan de slag kan. Ze spreekt met huurders, met mensen die in wijken werken en met allerlei deskundigen. De tijdelijke minister brengt vervolgens de oplossingen onder de aandacht bij het grote publiek en bij de politiek. Ze is daarbij te volgen op Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn. Een aantal gesprekken van de minister is al te zien op www.ministervoorwonen.nl.

Minister: ‘Doe mee!’

Het lijkt erop dat de zelfbenoemde minister geheel alleen is in haar missie, want de campagne laat geen andere afzender zien. Op de website is te lezen dat de minister ‘wordt ondersteund door veel verschillende partijen, waaronder deskundigen en meerdere woningcorporaties.’ Ze spoort iedereen aan om mee te doen om de oplossingen onder de aandacht te brengen bij de politiek: ‘Deel mijn berichten en laat van je horen! Doe mee. #losdewooncrisisop #geWOON’.

De minister heeft aangekondigd dat haar campagne loopt tot en met donderdag 11 maart, dan zal ze een overzicht geven van de oplossingen die ze geïnventariseerd heeft.

vrouw in rode blazer met rood mondkapje op op het binnenhof