WoonKiesKompas helpt kiezen voor wonen

De woningnood is hoog. Bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart kan ieder zijn stem laten horen. Wat staat er op de politieke agenda? Welke partij heeft het woonprogramma waar u zich in kunt vinden? Het WoonKiesKompas helpt iedereen die wonen en leefbaarheid belangrijk vindt bij een weloverwogen stemkeuze.

Hoe willen politieke partijen het enorme woningtekort aanpakken? Willen ze bouwen in de stad of in het groen? Wie moet de verduurzaming betalen? Aan de hand van 26 stellingen laat het WoonKiesKompas zien welke politieke partij het beste past bij uw voorkeuren.

Onafhankelijke stemhulp

Het WoonKiesKompas is een onafhankelijk en wetenschappelijk beproefd hulpmiddel voor iedereen die een weloverwogen stemkeuze wil maken. Politieke partijen die in de peilingen op ten minste één Kamerzetel staan, hebben de stellingen ontvangen. De antwoorden van de politieke partijen zijn door het expertteam van KiesKompas gevalideerd aan de hand van de verkiezingsprogramma’s en standpunten van de partijen. Het WoonKiesKompas is geïnitieerd door Aedes, Vereniging Eigen Huis en de Woonbond. De stellingen staan echter los van de eigen standpunten.

> Vul het WoonKiesKompas in