NTA 8800 en STEP en RVV Verduurzaming

Woningcorporaties krijgen per 1 januari 2021 te maken met een nieuwe bepalingsmethode voor de energieprestatie van woningen. Dit is de NTA8800. Deze bepalingsmethode heeft gevolgen voor de subsidies STEP en RVV Verduurzaming.

De financiële steun in de STEP en RVV Verduurzaming is nu gebaseerd op de verbetering van de Energie-Index van een woning. De manier van berekenen voor een Energie-Index is niet vergelijkbaar met de indicatoren die volgens de NTA8800 worden berekend. Daarom is het voor alleen de afronding van STEP en RVV Verduurzaming ook na 1 januari 2021 mogelijk om de Energie-Index vast te leggen in de energielabeldatabase. Dit geldt voor de woningen waarvoor STEP is verleend of waarvoor een voorlopige investeringsverklaring RVV Verduurzaming is afgegeven. Voor nieuwe aanvragen na 1 januari 2021 geldt de NTA8800.

Lees meer over NTA8800

Eerder vaststellen STEP of melden gerealiseerde investering RVV Verduurzaming

In 2020 blijft het mogelijk om Energie-Indexen te registreren. De afronding van de renovatiewerkzaamheden meldt u als volgt:

  1. Bij de STEP: als de renovatie is afgerond en een Energie-Index is geregistreerd laat u de subsidieverlening vaststellen. Dit kan eerder dan 24 maanden na subsidieverlening. Hiervoor moet u een ‘melding ambtshalve vaststellen’ indienen.
  2. Bij de RVV Verduurzaming: als de renovatie is afgerond en een Energie-Index is geregistreerd moet u een melding van de gerealiseerde investering indienen.
    Lees meer over RVV Verduurzaming

Lees meer over