Regeling Vermindering Verhuurderheffing verduurzaming opnieuw open

Nieuws Nieuws · 28 juni 2021
Experts
Dorris Derksen
Belangenbehartiger
Anne Leeuw
Belangenbehartiger Verduurzaming

De Regeling Vermindering Verhuurderheffing (RVV) voor verduurzamingsmaatregelen gaat op 1 juli weer open. In 2021 is 150 miljoen euro beschikbaar.

Als dit bedrag wordt overschreden voor het eind van de jaar zal de regeling sluiten, dit is op z’n vroegst op 1 oktober. Vanaf 2022 is structureel 104 miljoen euro per jaar beschikbaar.

Om in aanmerking te komen voor de RVV moet een woning minimaal drie labelstappen zetten en uitkomen op minimaal label B. Woningcorporaties hebben drie jaar om de woningen daadwerkelijk te verduurzamen. Dit is vergelijkbaar met de eerdere rondes.

Nieuwe labelsystematiek

Wel is de labelsystematiek veranderd. Het huidige label moet op basis van de NTA8800 zijn. Wees hierop voorbereid, want er is momenteel nog een tekort aan EPA-adviseurs, waardoor de wachttijden voor een energielabel kunnen oplopen.

Houd er daarnaast rekening mee dat uw corporatie voor dezelfde werkzaamheden niet ook nog een andere Rijkssubsidie kan aanvragen, zoals de SAH. Voor andere werkzaamheden aan dezelfde woning kan dat wel.

Meer informatie

Lees meer over de RVV verduurzaming