18 inzendingen voor Aedes-scriptieprijs

Nieuws Nieuws · 4 oktober 2022

De inzendtermijn voor masterscripties voor de Aedes-scriptieprijs is verstreken. Maar liefst 18 scripties dingen mee naar de 2e Aedes-scriptieprijs. De onderwerpen van de ingezonden scripties zijn heel verschillend: van modulair bouwen en houtbouw tot hittestress bij sociale huur en van groepswoningen voor arbeidsmigranten en studentenhuisvesting tot de rol van de overheid bij sociale woningbouw en de gevolgen van opkoopbescherming.

Eerste beoordeling

Op dit moment buigen deskundige Aedes-medewerkers zich over een eerste beoordeling. Uit de ingezonden scripties nomineren zij 5 scripties voor de shortlist en leggen deze voor aan de jury, die bestaat uit Aedes-voorzitter Martin van Rijn, Bas Sievers (bestuurder van Woonpartners) en Merlien Welzijn (bestuurder van Woonpartners Midden-Holland).

Prijsuitreiking op 24 november

De jury kiest vervolgens de 3 beste scripties. De studenten van die beste scripties krijgen 15 minuten om hun scriptie te presenteren, waarna een vragenronde van 10 minuten volgt van de jury. De jury bepaalt vervolgens de winnaar en nummer 2 en 3. De uiteindelijke prijsuitreiking is op 24 november tijdens het Aedes-verenigingscongres.