Drie beste scripties Aedes Scriptieprijs 2021 bekend

Nieuws Nieuws · 5 november 2021

Het is bijna zover: de winnaar van de Aedes-scriptieprijs wordt op het ledencongres van 18 november 2021 bekendgemaakt. De 3 beste scripties zijn uit een kleine 20 inzendingen geselecteerd.  Op 18 november moeten de drie scribenten nog wel aan de slag om de prijsvolgorde (1e, 2e of 3e prijs) te bepalen.

De Aedes-scriptieprijs is beschikbaar voor de beste masterscriptie van studiejaar 2020-2021 op het brede terrein van de Nederlandse woningmarkt, volkshuisvesting, sociale huur en/of woningcorporaties. De Aedes Scriptieprijs bestaat uit een juryprijs voor de beste scriptie en een publieksprijs.

De drie geselecteerde scripties

De drie geselecteerde scripties zijn (in willekeurige volgorde):

  • Scale up the process van Tessa Meij van de TU Delft, opleiding: management in Built Environment.
  • Risk Appetite of the Dutch Social Housing Sector van Geertjan Vrolijk van de Maastricht University, opleiding: International Business.
  • The erosion of the neighborhood van Jamea Kofi van Universiteit Utrecht, opleiding: Cultural Antropology.

Het prijzengeld van de juryprijs is € 2.500 voor de winnaar, € 1000 voor de 2e plek en € 500 voor de 3e plek. De jury bestaat uit Aedes-voorzitter Martin van Rijn, bestuurder Jaap Huibers (Woningcorporatie Rentree) en bestuurder Anne Wilbers (Stadgenoot).

Publieksprijs

Op het ledencongres kiezen de aanwezige corporatiebestuurders de winnaar van de Publieksprijs. Waar de Juryprijs de kwaliteit en het vernieuwende karakter van de scriptie beoordeelt, gaat de Publieksprijs over de toepasbaarheid voor corporaties. Deze publiekswinnaar krijgt de kans om –aangesloten op het thema van de winnende publieksscriptie- een dag mee te lopen bij een woningcorporatie.