Vereniging

Wie wint de Aedes-scriptieprijs?

Spelregels Aedes Scriptieprijs

Om in aanmerking te komen voor de Aedes Scriptieprijs moeten scripties aan de volgende voorwaarden voldoen: 

  • De masterscriptie van WO of HBO moet afgerond en beoordeeld zijn in het Nederlands of Engels tussen 1 september 2021 en 31 augustus 2022. (Let op: geen bachelor, pre-master of post-master.)
  • Het onderwerp is relevant en actueel en valt binnen de thema’s: volkshuisvesting, sociale huur, woningcorporaties en/of de Nederlandse woningmarkt. 
  • De scriptie en uitkomsten bieden nieuwe inzichten, zijn innovatief en vernieuwend en toepasbaar of bruikbaar voor woningcorporaties en/of Aedes. 

De inzending moet origineel werk zijn met analyses van eigen hand.  

Nominatie

Uit de ingezonden scripties worden vijf scripties genomineerd voor de longlist en voorgelegd aan de jury. De jury kiest vervolgens de drie beste scripties. De studenten van de drie beste scripties krijgen 15 minuten om hun scriptie te presenteren, waarna een vragenronde van 10 minuten volgt van de jury. De jury bepaalt vervolgens de winnaar en nummer 2 en 3. De uiteindelijke prijsuitreiking is op 24 november tijdens het Aedes ledencongres. 

Indienen scriptie

Meedingen naar de Aedes-scriptieprijs? Mail dan je scriptie, mét een samenvatting van 1 A4, naar [email protected]. De uiterlijke inzenddatum is 18 september 2022. De prijsuitreiking is op 24 november tijdens het Aedes ledencongres. 

 

Kijk ook eens bij