Wie wint de Aedes-scriptieprijs 2021?

Nieuws Nieuws · 29 juni 2021

Goed en betaalbaar wonen in Nederland kan profiteren van nieuwe en innovatieve inzichten van jonge en talentvolle pas-afgestudeerden. Daarom stellen we vanaf dit jaar de  Aedes-scriptieprijs beschikbaar. Die is bedoeld voor de beste masterscriptie van studiejaar 2020-2021 op het brede terrein van de Nederlandse woningmarkt,  volkshuisvesting, sociale huur en/of woningcorporaties. De drie beste scripties ontvangen prijzengeld van 2.500, 1000 of 500 euro. Wie gaat de prijs in de wacht slepen? 

Spelregels

De scripties moeten aan de volgende voorwaarden voldoen: 

  • De Masterscriptie van WO of HBO moet geschreven zijn in het Nederlands of Engels tussen 1 september 2020 en 31 augustus 2021. 
  • Het onderwerp is relevant en actueel en valt binnen de thema’s: volkshuisvesting, sociale huur, woningcorporaties en/of de Nederlandse woningmarkt. 
  • De scriptie en uitkomsten bieden nieuwe inzichten, zijn innovatief en vernieuwend en toepasbaar of bruikbaar voor woningcorporaties en/of Aedes. 
  • De inzending moet origineel werk zijn met analyses van eigen hand.  

Nominatie

Uit de ingezonden scripties worden vijf scripties genomineerd voor de longlist en voorgelegd aan de jury. De jury kiest vervolgens de drie beste scripties. De studenten van de drie beste scripties krijgen 15 minuten om hun scriptie te presenteren, waarna een vragenronde van 10 minuten volgt van de jury. De jury bepaalt vervolgens de winnaar en nummer 2 en 3. De uiteindelijke prijsuitreiking is op 18 november tijdens het Aedes ledencongres. 

Indienen scriptie

Meedingen naar de Aedes-scriptieprijs? Mail dan je scriptie, mét een samenvatting van 1 A4, naar [email protected]. De uiterlijke inzenddatum is 30 september 2021. De prijsuitreiking is op 18 november tijdens het Aedes ledencongres.