Onderzoeksresultaten: hoe werken we bij een corporatie in 2025?

Experts
Erwin Steinmeier
Adviseur Werkgeverszaken
Kathalijne van den Brekel
Adviseur Mens & Organisatie

Samen met meer dan 1.000 corporatiemedewerkers, leidinggevenden en bestuurders hebben we een toekomstbeeld gemaakt van het werk bij corporaties in 2025. Door alle interne en externe ontwikkelingen, en innovaties zal een corporatie er in 2025 anders uitzien. Daar is iedereen het wel over eens. Hoe de toekomst er exact uit zal zien, weet niemand. Maar stilstaan is geen optie. Met de wetenschap van nu hebben we daarom samen met meer dan 1.000 corporatiemedewerkers, leidinggevenden, bestuurders, experts van buiten de sector een toekomstbeeld gemaakt van het werk bij corporaties in 2025. In dit artikel vind je het volledige onderzoeksrapport.

Veel corporaties zijn al in meer of mindere mate bezig met de toekomst en ondernemen acties om zich daarop voor te bereiden. Met de onderzoeksresultaten Werken in de corporatie van de toekomst kun je bepalen of jouw corporatie voldoende maatregelen en acties in gang heeft gezet en welke aanvullingen nodig zijn. Er is een presentatie gemaakt van het onderzoeksrapport, waarmee je collega’s gemakkelijk kunt bijpraten over de belangrijkste resultaten. En je leest ook waar het werk in jouw vakgebied naartoe gaat en hoe je je daarop kunt voorbereiden.

We staan voor een omvangrijke transitie. Uitdagend, spannend èn noodzakelijk

We hebben een overzicht gemaakt van de belangrijkste ontwikkelingen, zowel intern als extern, die invloed hebben op het werken bij een corporatie in de toekomst.

Daarnaast hebben we de specifieke ontwikkelingen op een rijtje gezet voor 9 vakgebieden: 

  1. woningbeheer en onderhoud
  2. wijk- en gebiedsbeheer
  3. sociaal beheer en leefbaarheid
  4. vastgoed en projectontwikkeling
  5. financiën
  6. verhuur, verkoop en bemiddeling
  7. staf
  8. bestuur en management
  9. ondersteuning, ict, administratie en secretariaat

Wil je meer weten?

Heb je het rapport gelezen en heb je er inmiddels zin in om je verder te gaan verdiepen in wat de toekomst voor jouw corporatie en voor jou persoonlijk in petto heeft? Heb je er met je leidinggevende over gesproken en wil je meer weten?