Het digitale huis van de toekomst

Bouwlab

maandag 3 april 2023 14:00 - 17:30
0,-

Gratis

Tijdens Bouwlab live! op 3 april staat het Digitale huis van de toekomst centraal. Woningcorporaties De Alliantie en Kleurrijk Wonen praten deelnemers bij over hun ervaringen op het gebied van het digitaliseren van vastgoed en de mogelijkheden van Digitale Twins.

Het wordt duidelijk hoe deze technologie woningcorporaties helpt bij het verbeteren van hun werkprocessen. Ook is er een mogelijkheid tot netwerken met andere professionals en experts in de branche.

Sprekers tijdens de bijeenkomst zijn:

  • Koos Johannes - docent en onderzoeker bij Hogeschool van Amsterdam
  • Kevin van der Vliet - Adviseur Data & Informatie bij Kleurrijk Wonen
  • Jan Theunissen - Innovatiestrateeg bij de Alliantie

Digitale huis van de toekomst

Woningcorporaties maken een stille revolutie door. Dankzij kunstmatige intelligentie, robotica, internet of things, big data, blockchain of 3D-Printing verandert het bezit langzaam maar geleidelijk in bijna zelfdenkende entiteiten: smart buildings.

Om al deze toepassingen optimaal te kunnen benutten werken een aantal woningcorporaties samen onder begeleiding van Bouwlab in de Community of Pactice Digitale huis van de toekomst. Het doel hiervan is om ervaringen op te doen, van elkaar te leren en de kennis te delen met andere woningcorporaties. In de communicatie of Practice werken de volgende woningcorporaties samen: De Alliantie, Kleurrijk Wonen, Cazas Wonen, Parteon en Trivire.