Over Aedes

Aedes is de branchevereniging van woningcorporaties in Nederland. Woningcorporaties beheren en bouwen goede en betaalbare huizen voor mensen die dat nodig hebben. Samen verhuren zij 2,3 miljoen woningen. Bij corporaties werken 28.000 medewerkers. Aedes zorgt ervoor dat zij hun werk optimaal kunnen doen. 263 corporaties zijn aangesloten bij Aedes – dat is 95% van alle Nederlandse corporaties. Hun belangen behartigt Aedes in Den Haag en Brussel. Daarvoor werkt Aedes samen met uiteenlopende partners, waaronder huurdersorganisaties, overheden, bouwers en zorginstellingen.

Wonen doen we samen

Dit zijn wij, woningcorporaties van Nederland. We zijn er voor de 4 miljoen mensen die een huis bij ons huren, en voor de mensen die opzoek zijn naar een huis. Trots op 150 jaar volkshuisvesting, en altijd oog voor de mensen die op ons rekenen. #WonenDoenWeSamen

Nederlanders zijn glashelder: woningcorporaties spelen een cruciale rol in goede huisvesting van grote groepen mensen. Nu is het aan politiek Den Haag om te kiezen voor een structurele oplossing van de wooncrisis.
Portretfoto Martin van Rijn
Martin van Rijn
Voorzitter Aedes

Martin van Rijn is sinds 1 september 2020 voorzitter van Aedes vereniging van woningcorporaties.

Cover Aedes-Magazine 1/2022

Aedes-Magazine is hét magazine over woningcorporaties, het verschijnt op papier én online op Aedesmagazine.nl. 4 keer per jaar wordt de lezer in een mix van interviews, achtergrondartikelen en reportages geïnformeerd over ontwikkelingen in en rond de woningbranche en de dilemma’s.