Over Aedes

Aedes is de branchevereniging van woningcorporaties in Nederland en draagt eraan bij dat 28.000 medewerkers bij 263 corporaties optimaal hun werk kunnen doen. De leden van Aedes zijn samen verantwoordelijk voor ongeveer een derde van alle woningen in Nederland.
 

Aedes behartigt de belangen van de (aangesloten) corporaties in Den Haag en Brussel en onderhoudt contacten met overheden op alle niveaus en met uiteenlopende stakeholders.
Daarnaast zorgt Aedes via inhoudelijke programma’s en projecten ervoor dat de corporatiesector zich continu ontwikkelt, waar nodig versnelt, kennis uitwisselt en leert van elkaar. Aedes biedt een platform waar leden elkaar ontmoeten, ideeën uitwisselen, visies en producten ontwikkelen. Daarmee is Aedes een verbindende factor voor haar leden.   → Lees meer over wat Aedes doet en hoe zij dat doet

Wonen doen we samen

Dit zijn wij, woningcorporaties van Nederland. We zijn er voor de 4 miljoen mensen die een huis bij ons huren, en voor de mensen die opzoek zijn naar een huis. Trots op 150 jaar volkshuisvesting, en altijd oog voor de mensen die op ons rekenen. #WonenDoenWeSamen

Nederlanders zijn glashelder: woningcorporaties spelen een cruciale rol in goede huisvesting van grote groepen mensen. Nu is het aan politiek Den Haag om te kiezen voor een structurele oplossing van de wooncrisis.
Portretfoto Martin van Rijn
Martin van Rijn
Voorzitter Aedes

Martin van Rijn is sinds 1 september 2020 voorzitter van Aedes vereniging van woningcorporaties.

Cover AM4 2023

Aedes-Magazine is hét magazine over woningcorporaties, het verschijnt op papier én online op Aedesmagazine.nl. 4 keer per jaar wordt de lezer in een mix van interviews, achtergrondartikelen en reportages geïnformeerd over ontwikkelingen in en rond de woningbranche en de dilemma’s.

Wat staat er in Aedes-Magazine?