Cyberrisico’s in beeld, en kosten en schade onder controle

Aedes

maandag 27 mei 2024 14:30 - 16:00
Eigen werkplek
Online evenement
0,-

Gratis voor Aedes-leden

Hoe kom je tot een cyberveilige corporatie die de kosten en schade onder controle heeft? Door het gebruik van ransomware als businessmodel is de kans op een kritieke cyberaanval gestegen. Accountants en verzekeraars stellen sinds kort meer eisen aan de voorzorgsmaatregelen die corporaties moeten nemen als het gaat om cyberbeveiliging. Soms worden risico’s zelfs geweigerd. Wat kun je doen als corporatie? In deze webinar komen cyberrisico’s aan bod en wat je kunt leren van andere risico’s en hoe je deze onder controle kunt brengen.

Programma

Aan de hand van eigen ervaringen van grote hack bij zijn corporatie geeft Jan Wim Franken, directeur-bestuurder van Brederode Wonen, een inkijk in de gevolgen van die hack, ook op persoonlijk vlak. Hij vertelt ook wat voorkomen had kunnen worden met relatief eenvoudige maatregelen. 

Daarnaast neemt Marije de Vreeze, manager Informatisering & Digitalisering bij Vidomes de deelnemers mee in het samenspel tussen voorbereiding, reageren en verzekeren. Wat moet jezelf op orde hebben als corporatie? En hoe kom je als corporatie tot de afweging van wel of geen cyberverzekering?

Kijk ook eens bij

Doelgroep

Managers I&M en Bedrijfsvoering en directeur-bestuurders.