Groene Huisvesters: De cv-ketel als materialenbron

Aedes, Groene Huisvesters

woensdag 29 november 2023 10:00 - 11:30
Online
Online evenement
0,-

In Amsterdamse huurwoningen worden elk jaar 15.000 cv-ketels vervangen.

Jurgen Klaasen van De Alliantie en Edwin Ton van Parteon gaan in gesprek waarom cv-ketels een belangrijke materialenbron zijn. Welke materialen uit de cv-ketels zijn opnieuw te gebruiken en hoe organiseer je dat? Wat levert samenwerken op het benutten van de materialen uit de cv-ketels de corporaties op? 

Wytze Kuiper van Cirkelstad gaat in op de samenwerking tussen corporaties en de markt om cv-ketels te benutten als materialenbron. Door mee te doen met het programma cv-ketel voor even kunnen corporaties voorkomen dat zij nieuwe ketels aanschaffen.

Woningcorporaties helpen om de komende jaren versneld concrete stappen te zetten naar circulair (ver)bouwen. Dat is het doel van het Versnellingslab circulair bouwen, het nieuwe, (meerjarige) leer- en ontwikkelprogramma van Groene Huisvesters, Cirkelstad, Alba Concepts, Aedes en Platform31. Wat het lab jou kan bieden en hoe je als corporatie kunt aansluiten, hoor je tijdens deze sessie.

Groene Huisvesters introduceren de start van de Centrifugegroep die zich bezighoudt met een samenwerking op de inkoop van circulaire installaties.
Wil je meedoen met de gezamenlijke inkoop van circulaire installaties of het Versnellingslab circulair bouwen, stuur een mail naar Groene Huisvesters.

Deze sessie is interessant voor bestuurders.

Gratis dankzij een bijdrage van Aedes, Groene Huisvesters en RVO.