Lente-akkoord Platformbijeenkomst

Lente-akkoord:  Aedes, WoningbouwersNL, NEPROM, Bouwend Nederland, IVBN en BZK

woensdag 21 juni 2023 10:00 - 17:00
locatie volgt
0,-

Het Lente-akkoord organiseert de derde editie van haar succesvolle platformbijeenkomst. Met de laatste ontwikkelingen rond Circulair Industrieel Bouwen, praktijkvoorbeelden en stevige gesprekken. Ontmoet het netwerk van koplopers, ga het gesprek aan en laat je inspireren door actuele praktijkvoorbeelden.

Tijdens de platformbijeenkomst gaan we onder andere in op de laatste inzichten op het gebied van MPG, Het Nieuwe Normaal, circulair conceptueel bouwen, biobased materialen en circulaire installatieprincipes. Daarnaast presenteren diverse bouwpartners samen hun circulaire woningbouwproject. Net als bij vorige edities staat de interactie centraal!

 

Over het Lente-akkoord 
Het Lente-akkoord is in 2008 gestart om nieuwbouwwoningen energiezuinig te maken. In 2022 heeft het programma de focus verlegd naar Circulair Industrieel Bouwen. De 5 brancheverenigingen NEPROM, Bouwend Nederland, WoningbouwersNL, IVBN en Aedes werken samen met BZK aan de uitdagingen die bij deze transitie komen kijken. Ze doen dat vanuit de praktijk, door samen met koplopers te kijken waar de knelpunten zitten. Kleine werkgroepen gaan vervolgens met deze knelpunten aan de slag. Het uiteindelijke doel is om duurzame en circulaire woningbouw voor de hele sector haalbaar en betaalbaar te maken.