Praktijkdag Samenwerken aan gebiedsontwikkeling

Aedes

donderdag 30 mei 2024 13:00 - 17:00
Woonstede
0,-

Gebiedsontwikkeling is een belangrijk onderdeel van de nieuwbouwopgave waarvoor woningcorporaties staan. Nu hadden corporaties de afgelopen jaren weinig ruimte om zich daarmee bezig te houden, waardoor er in de sector wat ‘achterstallig onderhoud’ is ontstaan op dat vlak. Met een Netwerk Gebiedsontwikkeling hopen corporaties de benodigde kennis met elkaar te delen en de samenwerking met partners te intensiveren en te optimaliseren.  

Op de Aedes Kennis- en netwerkdag van 10 oktober jl. organiseerden we een bijeenkomst over gebiedsontwikkeling georganiseerd met daarbij de vraag: is er behoefte aan een netwerk voor gebiedsontwikkelaars? Die behoefte was er. We richten nu dat netwerk in en mogelijke leerlijnen daarbij zijn: wanneer ben je vakbekwaam, hoe werk je samen met gemeenten/ontwikkelaars, hoe kom je erachter wat een gebied precies nodig heeft? 

Leren binnen een netwerk

Samenwerken in gebiedsontwikkeling is niet voor iedere corporatie een voor de hand liggende stap. Bijvoorbeeld hele grote corporaties hebben eigen mensen in dienst voor gebiedsontwikkeling waardoor die samenwerking niet per se vanzelfsprekend is. Ze hebben de expertise immers zelf in huis. Voor de middelgrote- en kleine corporaties is samenwerking zoeken juist altijd veel meer een noodzaak geweest. 

Aan de slag met gebiedsontwikkeling

Wil je verder met gebiedsontwikkeling? Meld je dan aan voor een van de vier fysieke praktijkdagen. We zijn te gast bij Delta Wonen, Woonwenz, Woonstede, De Alliantie en Havensteder.