Wat biedt Aedes?

Hoe kun je op de hoogte blijven?

Expert
Jolanda Maas
Manager Communicatie

Aedes biedt je allerlei digitale mogelijkheden om op de hoogte te blijven van wat er speelt in onze sector en onze vereniging, zoals onder andere Aedes.nl met dagelijks nieuws, kennis, standpunten, handreikingen en tools die je kunt gebruiken in je werk. Verder zijn er digitale nieuwsbrieven, het stakeholdermagazine Aedes-Magazine, mailings namens de voorzitter en namens de algemeen directeur en persberichten.

Aedes.nl

Via Aedes.nl blijf je op de hoogte van wat er speelt in het werkveld van woningcorporaties. Je vindt er dagelijks nieuws, kennis, standpunten, publicaties en handige tools. Je kunt notificatiemails ontvangen over de onderwerpen die jij interessant vindt.

Om geen updates te missen, maak je een account aan op Aedes.nl met je mailadres van de corporatie waar je werkt. Als je via je account bent ingelogd op Aedes.nl kun je op jouw profielpagina bij voorkeuren aangeven over welke onderwerpen je notificatiemails wil ontvangen.

Een deel van de informatie op Aedes.nl is alleen toegankelijk als je ingelogd bent met jouw corporatiemailadres. Op de homepage van Aedes.nl zie je dan de nieuwste artikelen over de onderwerpen die je volgt. Je kunt artikelen bewaren in je persoonlijke profiel. In 'Mijn overzicht' zie je welke onderwerpen je volgt en voor welke Aedes-bijeenkomsten je bent aangemeld.

Aedes-datacentrum

In het Aedes-datacentrum op Aedes.nl vind je over verschillende thema’s veel feiten en cijfers overzichtelijk op een rij in grafieken en dashboards, maar ook gedetailleerde data in spreadsheets. Het datacentrum omvat alle data uit de Aedes-benchmark aangevuld met financiële verantwoordingscijfers uit de dVi en de dPi, en externe gegevens van het CBS bijvoorbeeld uit het onderzoek WoOn.

Een groot deel van het Aedes-datacentrum is exclusief toegankelijk voor corporaties die lid zijn van Aedes. Om toegang tot dat deel van het datacentrum te krijgen moet je je registreren met je corporatiemailadres rechts onderaan op de homepage van het datacentrum. (Dat is dus een andere registratie dan voor Aedes.nl.)

Alleen als je een geregistreerde gebruiker bent van het datacentrum kun je cijfers onder andere uit de Aedes-benchmark van individuele corporaties bekijken en vergelijken in het systeem.

Kijk ook eens bij

Publicaties, handreikingen en tools

We maken met elkaar regelmatig allerlei publicaties, handreikingen en tools waarin we kennis en ervaring van woningcorporaties bundelen en beschikbaar maken voor alle corporaties die bij Aedes zijn aangesloten.

Denk bijvoorbeeld aan de Aedes-benchmark, de regionale factsheets opgaven en middelen, modelcontracten voor warmtenetten of voor bouw en renovatie, maar ook de handreiking inkoopproces of de toolkit arbeidsmarktcampagne en nog veel meer.

Een deel van de informatie is alleen te downloaden als je bent ingelogd met je corporatiemailadres op Aedes.nl.

Corporatiemonitor

Op basis van onderzoek onder woningcorporaties die bij Aedes zijn aangesloten, publiceren we jaarlijks enkele verdiepende rapportages over actuele thema’s in de corporatiebranche. De corporatiemonitoren zijn beschikbaar via Aedes.nl.

Wil je de corporatiemonitor ook via de mail ontvangen? Als je een account hebt aangemaakt op Aedes.nl en bent ingelogd kun je op jouw profielpagina bij voorkeuren een vinkje zetten bij corporatiemonitor.

Communities

Benieuwd hoe je collega's bij andere corporaties omgaan met die ene prangende kwestie waarmee je bezig bent? Of wil je juist anderen verder helpen met jouw kennis? Dat kan heel gemakkelijk via de Aedes-communities. Daar kun je contact leggen met je vakgenoten of collega’s met eenzelfde functie, kennis delen of elkaar vragen te stellen.

In de vereniging zijn bijna 30 digitale communities actief. Deze zijn georganiseerd rond een specifiek onderwerp of werkterrein. Een deel ervan is toegankelijk voor iedereen, een deel is besloten en alleen toegankelijk voor medewerkers van Aedes-leden. Is een community besloten dan kun je toelating aanvragen door de community van jouw keuze in het overzicht aan te klikken en daarna op de roze knop 'wordt lid van deze community' te klikken. De beheerders van de community controleren of je aanvraag voldoet aan de toelatingscriteria.

Ledenbrief

Een 2-wekelijkse digitale ledenbrief alleen voor Aedes-leden met informatie over wat er speelt op beleids- en verenigingsniveau. Als je abonnee bent op de ledenbrief, dan ontvang je elk kwartaal ook een speciale ledenbrief met innovatienieuws.

Je kunt je op de ledenbrief abonneren als je werkt voor een geverifieerd Aedes-lid en met het mailadres van de corporatie bent ingelogd op Aedes.nl. Als dat niet zo is dan zie je de ledenbrief niet bij de nieuwsbrieven staan in je persoonlijke voorkeuren op jouw profielpagina

Update

Een wekelijkse digitale mailing voor directeur-bestuurders en MT-leden met informatie over issues en actuele ontwikkelingen die spelen of op korte termijn gaan spelen in de sector en de media. Directeur-bestuurders nemen we automatisch op in de verzendlijst voor de Update. MT-leden kunnen zichzelf aanmelden via het aanmeldformulier voor de Update.

Voorzitters- en corporatiemail

Aedes-voorzitter Martin van Rijn en algemeen directeur Willem de Vreeze informeren directeur-bestuurders persoonlijk over actuele ontwikkelingen binnen de branche, de vereniging en werkorganisatie via de voorzitters- en corporatiemail. Directeur-bestuurders nemen we automatisch op in de verzendlijst

Aedes-Magazine

Aedes-Magazine is hét stakeholdermagazine over woningcorporaties, het verschijnt 4 keer per jaar op papier én online op Aedesmagazine.nl. Het bevat een mix van interviews, achtergrondartikelen en reportages over de ontwikkelingen in en rond de woningbranche en over dilemma’s in het werk van woningcorporaties.

Woningcorporaties die lid van Aedes zijn ontvangen een aantal exemplaren van het magazine gratis om in hun ontvangsthal of op leestafels neer te leggen. Wil je meer exemplaren ontvangen, stuur dan een mailtje naar [email protected]. Online kun je Aedes-Magazine altijd gratis bekijken op www.aedesmagazine.nl. Losse online-artikelen kun je delen via sociale media en het intranet van jouw corporatie. Wil je 4 keer per jaar per mail een abonneebericht ontvangen als het nieuwe magazine online staat? Meld je aan via het abonnee-formulier.

Vooruitblik

Jaarlijks stelt de werkorganisatie van Aedes in overleg met het Aedes-bestuur het jaarprogramma vast. Dat jaarprogramma lichten we toe in de Vooruitblik. Daarin vind je per thema alle voorgenomen activiteiten, werkzaamheden voor het actuele kalenderjaar.

Terugblik

Na afloop van ieder kalenderjaar verschijnt een publieksversie van onze jaarverantwoording: de Terugblik. Hierin vind je alle resultaten die de werkorganisatie van Aedes in het vorige kalenderjaar gerealiseerd heeft.

Persberichten

Aedes verstuurt regelmatig persberichten naar media. Ze verschijnen ook op Aedes.nl en we versturen ze naar abonnees. Je kunt je aanmelden voor het ontvangen van persberichten in je persoonlijke voorkeuren in je profiel op Aedes. Zet daarvoor een vinkje bij persberichten op jouw profielpagina