Kick-off webinar ‘Samen digitaal veilig’

Aedes

dinsdag 12 december 2023 15:00 - 16:30
Eigen werkplek (Teams)
Online evenement
0,-

Gratis voor Aedes-leden

We werken steeds meer digitaal en dat heeft veel voordelen. Maar er kleven ook risico’s aan: internetcriminelen vinden elke dag weer nieuwe manieren om software en systemen te hacken. Zo liet de cyberaanval bij de IT-dienstverlener van 8 woningcorporaties in 2022 ook zien. Daarom biedt Aedes nu alle Aedes-leden kosteloos hulp met het platform Samen Digitaal Veilig, want alleen samen worden we digitaal veilig.

Hierdoor kunnen corporaties gratis deelnemen aan de plusversie van het platform Samen Digitaal Veilig, inclusief praktische begeleiding op maat. Met de gratis Plusversie krijgen corporatiemedewerkers 20 trainingsvideo’s te zien die ingaan op de belangrijkste aandachtspunten.

Maar er is meer! En dat laten we zien tijdens een kick-off webinar op 12 december 2023. Voor degenen die dan niet kunnen: op 18 januari 2024 verzorgen we dezelfde webinar. Het programma is op beide data hetzelfde, dus meld je aan voor 1 van deze data.

Aedes heeft ook, samen met een aantal corporaties, een overzicht gemaakt van beschikbare tools, stappenplannen, handreikingen, whitepapers en hoe je als corporatie aan de slag kan gaan met digitale weerbaarheid. Dit alles verdeeld over 7 thema’s. Hierin mag natuurlijk de Baseline Informatiebeveiliging voor (woning)Corporaties niet ontbreken. Onlangs lanceerde Corponet de BIC 4.0. Deze BIC is een richtlijn die een totaalpakket aan informatiebeveiligingsrichtlijnen en -maatregelen omvat die voor iedere woningcorporatie geldt.

Expert
Erik van Assen
Adviseur Sectorontwikkeling

Programma kick-off webinars ‘Samen digitaal Veilig’

  • Wat biedt het (gratis) platform ‘Samen digitaal veilig’ corporaties
  • 7 thema’s rondom digitale weerbaarheid: overzicht van tools, stappenplannen om zelf mee aan de slag te gaan en meer.
  • Aan de slag met de nieuwe BIC 4.0 door Corponet

Meld je aan

Kortom wil je, of ben je, aan de slag met digitale weerbaarheid, informatiebeveiliging of cybersecurity, dan mag je dit webinar niet missen. Meld je aan via de roze button.