Welke richting nemen corporaties in circulair werken? – praat mee

Aedes

donderdag 4 april 2024 12:00 - 17:00
Van der Valk Hotel Amersfoort A1
0,-

Let op: Deze sessie zit inmiddels vol, je kunt je aanmelden voor de wachtlijst. 

 

Circulair werken in nieuwbouw, renovatie en onderhoud wordt steeds belangrijker voor woningcorporaties. Er is al veel circulaire kennis en ervaring bij corporaties. Als we die bijeen brengen en toepasbaar maken, komen we samen sneller verder met circulair werken. 

Daarom werken we als vereniging aan de ontwikkeling van een circulair groeimodel voor corporaties. Het groeimodel beschrijft fasen om steeds meer circulair te werken. Aan iedere fase koppelen we jullie ideeën, kennis, activiteiten en praktijkvoorbeelden.

De afgelopen maanden hebben 4 werkgroepen een start gemaakt met:

  1. Een stip-op-de horizon voor circulaire corporaties (visiestuk)
  2. Routes en stappen om steeds meer circulair te werken
  3. Menukaart met effectieve en haalbare circulaire maatregelen
  4. Overzicht met circulaire activiteiten voor corporaties

Bijna 40 corporaties én partijen die circulaire kennis aanbieden aan corporaties namen deel in de werkgroepen.  

Op 4 april organiseren we levendige bijeenkomst over het circulaire groeimodel. De 4 werkgroepen delen hun eerste resultaten. Samen gaan we hierover in gesprek. Ook is er uitgebreid de tijd om met elkaar te netwerken én onderling ervaringen uit te wisselen onder het genot van een hapje en een drankje.

Voor wie?
Alle corporaties zijn nadrukkelijk uitgenodigd. Bestuurders, managers, strategen, duurzaamheidsadviseurs én projectleiders: iedereen kan meepraten. Natuurlijk zijn alle leden van de 4 werkgroepen en klankbordgroep ook van harte uitgenodigd.