Aedes-benchmark

Hoe benut ik de benchmark als corporatie?

Expert
Kathalijne van den Brekel
Kathalijne van den Brekel
Adviseur Mens & Organisatie

Presentatie resultaten Aedes-benchmark 2021

Net als vorig jar presenteert Aedes de benchmarkresultaten vanuit een professionele studio in de vorm van webinars. Tijdens het startwebinar op dinsdag 23 november 2021 komen de resultaten van 5 prestatievelden aan bod. Je hoort wat er opvalt en welke trends te onderscheiden zijn. Daarna volgen er 6 aparte webinars op dinsdag 7 en 14 december 2021 over de 5 prestatievelden en de verdieping nieuwbouw. In alle webinars is ruimte voor het stellen van vragen via de chat.

Gedetailleerde analyses met het Aedes-datacentrum

De Aedes-benchmark geeft informatie op hoofdlijnen. Met het speciale dashboard in het Aedes-datacentrum kun je op toegankelijke manier de resultaten van jouw corporatie bekijken en analyseren. Dit dashboard vormt een goede basis voor gesprekken binnen de corporatie en met stakeholders. In het Aedes-datacentrum zijn alle onderliggende cijfers en verklarende variabelen van de Aedes-benchmark opgenomen. Daarnaast zijn ook gegevens uit andere bronnen en onderzoeken opgenomen.

Kijk ook eens bij

Benchlearning

Op basis van de Aedes-benchmark biedt Aedes komend voorjaar een benchlearningprogramma aan. Woningcorporaties gaan hier met andere corporaties uit de regio het gesprek aan over de benchmarkresultaten. Een overzicht van alle benchlearningsessies volgt binnenkort.

Basis voor gesprek

De benchmark geeft inzicht in uw prestaties. De benchmarkresultaten bieden een startpunt voor een gesprek met toezichthouders en belanghebbende partijen. Sommige corporaties maken met hen concrete prestatieafspraken over de benchmarkresultaten.