Aedes Datastandaarden Roadmap 2024-2026

Infographic 19 maart 2024
Experts
Romy Mans
Adviseur Datastandaarden
Ton Monasso
Manager Datastandaarden

Welke datastandaarden gaan corporaties de komende jaren gebruiken? De Aedes Datastandaarden Roadmap presenteert deze datastandaarden in een handzaam overzicht met tijdspad. Het gaat om 5 sectorstandaarden. Een sectorstandaard is altijd gericht op corporaties, en Aedes Datastandaarden onderhoudt en ondersteunt deze voor langere tijd.

Klik op de afbeelding voor de volledige pdf

Aedes Datastandaarden biedt corporaties ondersteuning bij implementatie en gebruik van deze 5 standaarden. Daarnaast organiseren we campagnes bij de lancering van belangrijke nieuwe versies van een standaard. Daarmee werken we toe naar volwassen standaarden die corporaties, softwareleveranciers en andere ketenpartners optimaal kunnen gebruiken.

Samenwerken aan standaarden

Standaarden komen er niet vanzelf, dit doen we in de sector samen: met corporaties én met de softwareleveranciers. Het succes van een standaard valt of staat bij het gebruik. Een standaard is pas een standaard wanneer zoveel mogelijk corporaties deze gebruiken.

Samen zorgen we ervoor dat het over een paar jaar vanzelfsprekend is dat we de standaarden allemaal gebruiken. Alleen dan werken we aan de beschikbaarheid van de juiste data op het juiste moment. 

Heb je vragen of opmerkingen over de roadmap?

Lees meer over