Innoveren met data: Data Science Showcases en Samenwerking

Nieuws Nieuws · 6 december 2021

Met de Innovatieboost ging Aedes vorig jaar op zoek naar vernieuwende ideeën voor de sector. Een van de acht prijzen ging naar een groep corporaties die aan de slag is gegaan met `data science’. Afgelopen jaar volgden zij samen een opleiding en hebben zij samengewerkt aan een aantal innovatieve projecten. Op dinsdag 18 januari 2022 presenteren zij hun resultaten tijdens een webinar.

'Datascience is op dit moment hét innovatieve vakgebied dat bij veel bedrijven en hun klanten meerwaarde biedt. Bij woningcorporaties zien we dat nog te weinig', vertelt Theo Pronk, business analist bij Woonbron. 'Daarom dongen we mee naar de Innovatieboost voor de ontwikkeling van datascience.' Datascience kan een belangrijke bijdrage leveren aan de verbetering van de dienstverlening. Door gegevens over woningen en huurders die beschikbaar zijn op een slimme manier te combineren, wordt het gemakkelijker om beslissingen voor een groot deel geautomatiseerd te nemen, klanten efficiënter te bedienen, voorspellingen te doen, processen te verbeteren en gerichter medewerkers te werven.

Webinar Data Science: meld je aan

Op dinsdag 18 januari 2022 van 13.00 tot 15.00 uur organiseert Aedes een webinar waar deze corporaties hun resultaten presenteren. Het webinar is alleen toegankelijk voor Aedes leden en vindt online plaats via ZOOM. Aanmelden kan via deze link.

Wat kun je verwachten?

Er worden drie presentaties gegeven over de projecten die door de prijswinnende groep zijn uitgevoerd, over de onderwerpen: leefbaarheid, woonfraude en de Aedes-benchmark. Daarnaast presenteren de deelnemende corporaties een plan om een blijvende samenwerking op het gebied van data science op te zetten.

Kijk ook eens bij