Stemadvies Aedes: ‘Kies voor een partij met hart voor wonen’

Nieuws Nieuws · 14 maart 2022

De wooncrisis is in heel Nederland voelbaar. Woonbeleid en woningbouw is overal één van de belangrijkste thema’s in de campagnes voor de gemeenteraadverkiezingen. Aedes roept in het Algemeen Dagblad kiezers op bij hun stem rekening te houden met het woonbeleid dat partijen voorstaan.

Woningcorporaties kunnen en willen alleen samen met anderen de woningnood aanpakken. Het landelijk beleid is belangrijk en minister De Jonge heeft aangekondigd meer regie te willen nemen. Maar dat mensen goed wonen is evenzeer een zaak van gemeenten, één van de belangrijkste partners van woningcorporaties. Uiteindelijk moet het overal lokaal gebeuren. De gemeente kiest wat voor woningen er worden gebouwd. De gemeente bepaalt welke bouwlocaties beschikbaar komen en welke vergunningen afgegeven worden. Alleen in nauwe samenwerking met gemeenten kunnen woningcorporaties wijken en dorpen levendig en leefbaar houden.

Kies voor goed woonbeleid

‘Uw stemt telt, ook voor woonbeleid’ luidt daarom de kop van de oproep van Aedes in het Algemeen Dagblad. Aedes roept kiezers op te kijken hoe partijen denken over wonen. Welke partij kiest voor voldoende sociale huurwoningen? Welke partij heeft oog voor de leefbaarheid in alle wijken en dorpen? Welke partij heeft de beste ideeën om stap-voor-stap alle huizen te verduurzamen? 

‘Kies voor een partij met hart voor wonen’, luidt het stemadvies van Aedes.

Klik op de advertentie voor een paginagrote download