Groene Huisvesters: VvE-aanpak samen besparen

Groene Huisvesters, Aedes

woensdag 24 januari 2024 10:00 - 11:30
Online
Online evenement
0,-

Corporaties hebben woningen in VvE’s met particuliere eigenaren. Voor een huurder zou het niet moeten uitmaken of deze direct van een corporatie huurt of dat de woning onderdeel is van een VvE. In de praktijk blijkt het lastiger te zijn om een woning binnen een VvE te verduurzamen. De Algemene Ledenvergadering van de VvE heeft een belangrijke stem in het besluit óf het gebouw wordt verbeterd en welke maatregelen op welk moment uitgevoerd worden. Daarnaast is de financiering een spannend onderdeel in het proces.

  • Hessel van der Hoorn, Eigen Haard, deelt ervaringen met het uitfaseren van lage labels in samenwerking met VvE’s. Zij werkt vanuit het programma SaVe (Samen Verduurzamen aanpak). In de afgelopen jaren heeft Eigen Haard een aantal mooie voorbeelden gerealiseerd waarbij optimaal gebruik is gemaakt van financiële regelingen. Benut de leerlessen van Eigen Haard in je eigen praktijk!
  • Mark Bal, ministerie van BZK gaat in op de VvE-versnellingsagenda verduurzaming. Doel is knelpunten in wet- en regelgeving in relatie tot verduurzaming op te lossen. De agenda ontzorgt gemeenten, appartementseigenaars en VvE-bestuurders bij de integrale verduurzamingsaanpak van het gebouw.
  • Constan Custers, RVO gaat in op de financiële regelingen die voor VvE’s beschikbaar zijn.
  • Groene Huisvesters deelt de bouwsteen ‘Woningaanpak labels E, F, G’.

Activiteiten 2024 Groene Huisvesters