Webinar Aanscherping eisen nieuwbouwwoningen: sturen op MPG in de praktijk

Aedes

maandag 29 januari 2024 13:00 - 15:00
Online
Online evenement
0,-

Circulair werken wordt steeds belangrijker voor woningcorporaties. Het Rijk wil de circulaire norm voor alle nieuwbouwwoningen aanscherpen van 0,8 naar 0,5 op 1 januari 2025. Deze norm heet de Milieu Prestatie Gebouw (MPG). De aanscherping kan grote gevolgen hebben voor nieuwbouwprojecten die nu worden ontwikkeld.  

Hoe kun je praktisch een MPG van 0,5 halen in jouw project? Deze vraag staat centraal. We vertellen kort wat de MPG is en hoe je deze kunt berekenen. We delen de resultaten uit het onderzoek van het Lenteakkoord 2.0 over woningbouw met een lage MPG. In dit onderzoek zijn gerealiseerde projecten met circulaire maatregelen geanalyseerd. We delen de maatrelen die corporaties kunnen inzetten om de MPG van nieuwbouwprojecten effectief én betaalbaar te verlagen.   

We gaan in op een praktijkvoorbeeld voor nieuwbouw met een lage MPG-score. Welke circulaire maatregelen hebben zij toegepast om een betere MPG-score te halen?   

Voor wie?

Deze webinar is interessant voor projectontwikkelaars, projectleiders voor nieuwbouw, directeuren vastgoed, strategen en duurzaamheidsadviseurs. 

We organiseren deze webinar samen met het Lenteakkoord 2.0. We delen de kennis en ervaring die koplopers in circulair en conceptueel bouwen hebben opgedaan in dit programma. De webinar is onderdeel van een reeks waarin we corporaties ondersteunen te gaan sturen op de MPG.