Groene Huisvesters: Klimaatadaptie voor gezond wonen

Groene Huisvesters, Aedes

woensdag 7 februari 2024 10:00 - 11:30
Online
Online evenement

Het klimaat verandert. Hittestress, droogte maar ook extreme regenbuien komen steeds vaker voor. Dit geeft een risico voor het vastgoed van de corporatie. Schade veroorzaakt door extreem weer is niet altijd verzekerbaar. Naast dit risico is er ook gezondheidsschade. De armste wijken zijn de meest versteende en warmste wijken. Huurders hebben volgens onderzoek Wie houdt het hoofd koel drie keer zo vaak te maken met hittestress vergeleken met andere doelgroepen. Hoe werk je samen aan klimaatadaptatie voor gezond wonen?

  • Yvonne van Langen, SWZ deelt de aanpak met straatboer waarbij bewoners op een sociale en circulaire manier hun tuinen vergroenen. Nico van der Beek, SWZ gaat in op de samenwerking met de gemeente Zwolle om de wijk Holtenbroek klimaatadaptief in te richten.
  • Niek Broeze, Explorius gaat namens Openbaar Belang in op het herontwikkelingsproject Weezenlanden-Noord om een hoosbui van 60 mm in één uur in het gebied vast te houden en te bergen. 
  • Annemiek Wiegman, de gemeente Zwolle belicht de samenwerking. Zowel op project- als beleidsniveau is er een regulier overleg over klimaatadaptatie. Via Climate Campus werken gemeenten, bewoners, waterschap, provincie, corporaties, bedrijven, onderwijs-, en onderzoeksinstellingen samen aan een klimaatbestendig IJssel- en Vechtdelta.
  • Groene Huisvesters deelt de bouwsteen ‘Klimaatadaptatie’.

Neem jouw huurdersorganisatie mee naar deze sessie en leer van de praktijk!

Activiteiten 2024 Groene Huisvesters