Groene Huisvesters: Tuinen

Groene Huisvesters, Aedes

woensdag 6 maart 2024 10:00 - 11:30
Online
Online evenement
0,-

Welke aanpakken en tools gebruiken corporaties om huurders te stimuleren de tuin te vergroenen? Wat levert de samenwerking met de gemeente op? Hoe betrek je bewoners bij het proces van een gemeenschappelijke binnentuin? 

Welke aanpakken en tools gebruiken corporaties om huurders te stimuleren de tuin te vergroenen? Wat levert de samenwerking met de gemeente op? Hoe betrek je bewoners bij het proces van een gemeenschappelijke binnentuin? 

  • Groene Huisvesters Tuinengroep presenteert de Toolbox Tuinen. Een inkijk in 16 inspirerende verhalen en voorbeelden van corporaties die met bewoners en tuinen aan de slag zijn gegaan. Deze keer staan de collectieve tuinen centraal. Hoe kom je met bewoners tot een groene aangename woonomgeving die ontspanning en verkoeling biedt en welke rol speelt gedragsverandering daarin?
  • Judith Klostermann, WUR, gaat in op het afwegingskader voor huurdersparticipatie in groenere privé en collectieve tuinen. Dit afwegingskader is ontwikkeld met corporaties die samenwerken in Prettig groen wonen waaraan ook Groene Huisvesters verbonden is.
  • Evelein Mesman, Zeeuwland en Anke Struijs Alwel nemen je mee in een aantal voorbeelden van samenwerken met huurders aan tuinen.

Neem jouw huurdersorganisatie mee naar deze sessie en leer van de praktijk!

Activiteiten 2024 Groene Huisvesters