Flexwoningen bekijken in de praktijk en in de fabriek: Place2BU en Daiwa House Modular

De Flextour wordt georganiseerd in samenwerking met Platform31.

vrijdag 5 april 2024 09:30 - 16:00

Meedoen is gratis, maar niet vrijblijvend. 

Bij deze excursie kijken we in de praktijk naar de ervaringen van twee woningcorporaties die flexwoningen hebben gerealiseerd en een bouwer van flexwoningen. 

Flexwoningen dragen bij aan een flexibele schil van de woningvoorraad, kunnen snel worden gerealiseerd en helpen zo woningzoekenden. Dit klinkt mooi, en verschillende partijen ondersteunen het, maar in de praktijk leven er bij gemeenten, woningcorporaties en andere investeerders tal van vragen en zien ze veel obstakels. Tijdens dit bezoek laten we zien wat er kan: zien doet geloven. 

Flextour Utrecht

Tijdens de Flextour op vrijdag 5 april gaan we eerst op bezoek bij het flexwoningproject Place2BU in Utrecht. Dit grote project bestaande uit 490 woningen werd al in 2017 gerealiseerd. Daarna bezoeken we de woningfabriek van Daiwa House Modular (voorheen Jan Snel) in Montfoort, de grootste bouwer van flexwoningen in Nederland.

Voor wie?

Het locatiebezoek is bedoeld voor overheden, woningcorporaties en marktpartijen die (snel) aan de slag willen met het bouwen van verplaatsbare woningen. 

Kosten?

Meedoen is gratis, maar niet vrijblijvend. Bij no-show wordt € 100,- in rekening gebracht.

N.B.: Het aantal deelnemers is beperkt. We behouden ons het recht voor om, bij te veel aanmeldingen, deelnemers van gemeenten en woningcorporaties voorrang te geven. We zien graag corporaties en gemeenten die zich samen aanmelden.

Kijk ook eens bij
Expert
Maarten Georgius
Adviseur opdrachtgeverschap

Programma

TijdOnderdeelLocatie
09:30Inloop en ontvangstPlace2BU
10:00Welkomstwoord door Platform31 en Aedes 
10:15Toelichting over Place2BU door Anemoon van Dijk (WoonIn) en Hanneke Schreuders (Portaal) 
12:15Lunch 
13:00Reistijd 
13:30Uitleg Thijs Linschoten (Daiwa House Modular) en bezoek woningfabriekDaiwa House Modular
15:30-16:00Afsluitend drankje en napraten 

 

Bereikbaarheid

Vanwege het wisselen van locaties gedurende de dag, en de bereikbaarheid van die locaties, raden wij aan met eigen vervoer te komen.