Groene Huisvesters: Vocht en schimmel de woning uit

Groene Huisvesters, Aedes

woensdag 17 april 2024 10:00 - 11:30
Online
Online evenement
0,-

In ongeveer één op de vier corporatiewoningen hebben huurders last van vochtproblemen. Dit blijkt uit het WoON onderzoek 2021. Niet alleen corporaties maar ook de gemeente, de GGD, en de Woonbond signaleren dat zij meer klachten van bewoners ontvangen. Om energiekosten te besparen zetten huurders ramen en ventilatieroosters dicht, en mechanische ventilatie uit. Corporaties zien een toename van schimmel en vocht in de woningen. De gezondheid van de bewoner is in het geding. 

  • Jan Kees Gijbers, De Alliantie gaat in op de aanpak vochtproblemen in de woning. Zij werken met een vast opnameprotocol. Zij presenteert de klachtafhandeling, het benutten van de data bij investeringen in het vastgoed en het meenemen van collega’s.
  • Rob van Strien, GGD Amsterdam gaat in op de samenwerking die in Amsterdam is opgezet tussen de gemeente, corporaties binnen de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties en stichting iWoon. Een opname protocol om klachten eenduidig te registreren en na het nemen van maatregelen te monitoren blijkt effectief te zijn. De rol van de GGD bij het oplossen van de klachten wordt belicht.
  • Aedes heeft een prachtige handreiking gemaakt. Gerrie van Breggen, Aedes gaat in op hoe je kunt toepassen in je eigen praktijk.
  • Groene Huisvesters delen de bouwsteen ‘Vochtproblemen in de woning’.

Neem jouw huurdersorganisatie mee naar deze sessie en leer van de praktijk!

Activiteiten 2024 Groene Huisvesters