Groene Huisvesters: Huurders op Groen

Groene Huisvesters, Aedes

woensdag 18 september 2024 10:00 - 11:30
Online
Online evenement
0,-

Waar is het percentage versteende tuinen het hoogst? Waar kleurt het rood op de kaarten van hittestress en blauw op de kaarten voor wateroverlast? Huurders van corporaties zijn het meest kwetsbaar voor het veranderde klimaat. Hoe maken we huurders bewust van de risico’s? Wat kunnen zij bijdragen aan een groenere woonomgeving? En hoe kunnen we hen daarbij helpen? 

Deze vragen staan centraal in programma ‘Huurders op groen’. Groene Huisvesters, de Woonbond en de vereniging Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (vereniging GDO) met op lokaal niveau Natuur- en Milieucentra (NME-centra) werken hierin samen. Wat kan ‘Huurders op groen’ voor jouw huurders betekenen? Hoe jouw corporatie kan aansluiten, hoor je tijdens de sessie.

  • De partners in ‘Huurders op groen’ nemen jou mee in het programma en delen wat de samenwerking jou als corporatie maar vooral de huurders oplevert. 
  • Robin Kop, NME-centrum Stichting De Bastei (Nijmegen) en de Nijmeegse corporaties Talis, Woonwaarts en Portaal gaan in op de samenwerking. 

Corporaties kunnen aanhaken bij ‘Huurders op Groen’. Wil jij meedoen, stuur een mail naar [email protected]

Neem jouw eigen huurdersorganisatie mee naar deze sessie.

Activiteiten 2024 Groene Huisvesters