Groene Huisvesters: Energiearmoede te lijf met huurders

Groene Huisvesters, Aedes

woensdag 16 oktober 2024 10:00 - 11:30
Online
Online evenement
0,-

Welke tools en aanpakken helpen huurders energie te besparen? Hoe werken corporaties samen met de huurdersorganisaties en gemeenten aan het verlagen van de energielasten door energiebesparing? En hoe help je bewoners met collectieve verwarming? 

  • Anke Struijs en Perry van Happen, Lente corporaties gaan in Tante Tip, een communicatieprogramma om huurders te helpen bij goed gebruik van installaties om zo energielasten te besparen en te zorgen voor een gezond binnenklimaat.  Alwel, Area, BrabantWonen, Casade, Stadlander, Tiwos, WonenBreburg en Zayaz werken samen in Lente en delen de gezamenlijk aanpak op het gebied van verwarmen, ventileren en koelen. 
  • Marlies Dijkstra, Woonbond deelt de programma’s die zij uitrolt om Energiearmoede te bestrijden. 
  • Toon Buddingh, Rijswijk Wonen vertelt over de praktijkproef in twee grote appartementencomplexen met blokverwarming, waarin bewoners tijdens een energiefix-bezoek een app of een energiedisplay hebben gekregen om direct hun stookkosten te volgen in plaats van alleen een jaarrekening achteraf te krijgen. Deze praktijkproef maakt onderdeel uit van een project van de Energiebespaarcoalitie, die een wegwijzer opstelt voor woningcorporaties en andere gebouwbeheerders. De wegwijzer geeft tools om het inzicht in energieverbruik bij blokverwarming te verbeteren. De Energiebespaarcoalitie zal de eerste versie hiervan ook presenteren. 

Neem jouw huurdersorganisatie mee naar deze sessie en leer van de praktijk!

Activiteiten 2024 Groene Huisvesters