Groene Huisvesters - Menukaart prestatieafspraken gezond en groen wonen

Groene Huisvesters, Aedes

woensdag 30 oktober 2024 10:00 - 11:30
Online
Online evenement
0,-

Corporaties maken prestatieafspraken over de kwaliteit en duurzaamheid van de woningvoorraad. Het volstaat niet langer om de energietransitie los te zien van de materialen die daarvoor nodig zijn. We gaan toe naar een circulaire bouweconomie. Het veranderend klimaat dwingt corporaties klimaatmaatregelen te integreren in plannen. Dit om hittestress of wateroverlast in de woningen te voorkomen.

  • Matthijs Hulsbosch, Woonstichting ‘thuis en Mirjam la Roi, Woonbedrijf en Joop Ketelaers, Gemeente Eindhoven delen de ervaring opgedaan binnen het duurzaamheidspact waarin in Eindhoven prestatieafspraken zijn vastgelegd. Een integrale benadering tussen energie, klimaat, materiaalgebruik en sociale duurzaamheid. Zij delen wat dit hun en Eindhovense corporaties oplevert. Zo hebben alle corporaties zich aangesloten bij het Building Balance initiatief: van land naar pand, waarbij boeren de isolatiematerialen aan het inzaaien zijn. Zo werken de corporaties bijvoorbeeld met hennep, vlas en paprikastengels als isolatiemateriaal. 
  • Elisabeth Ter Borg deelt tooling voor prestatieafspraken vanuit Building Balance.
  • Groene Huisvesters delen de bouwsteen ‘Duurzaamheidspact’. Daarnaast gaan zij in op de ‘Menukaart prestatieafspraken klimaatadaptatie en groen’ die zij maakten in opdracht van de Provincie Zuid-Holland.

Deze sessie is ook interessant voor bestuurders, gemeente en huurdersorganisatie, neem deze partners mee naar deze sessie en leer van de praktijk!

Activiteiten 2024 Groene Huisvesters