Groene Huisvesters: Duurzame installaties - power op je dak!

Groene Huisvesters, Aedes

woensdag 13 november 2024 10:00 - 11:30
Online
Online evenement
0,-

Op het dak van een woontoren is door de aanwezige installaties vaak maar beperkt plek voor zonnepanelen. Waaien doet het op zo’n hoogte juist vaak wél. PowerNEST, een innovatie van IBIS Power, is een modulair daksysteem dat boven op een woontoren geplaatst kan worden en dat de opwek van wind- en zonne-energie combineert. 

Trudo bouwde in het woongebouw Haasje Over op Struijp-S in Eindhoven met 185 sociale huurwoningen waar vanaf oktober 2022 een PowerNest is geplaatst. In het eerste jaar leverde deze 100.000 kWh op aan stroom. Een ouderwetse Philips-gloeilamp zou met deze hoeveelheid energie zo’n 1,6 miljoen uur kunnen branden. Een moderne LED-lamp? Die brandt met 100.000 kWh zo’n 43,5 miljoen uur. Ben jij benieuwd wat de PowerNest in het afgelopen jaar heeft opgewekt en hoe deze stroom wordt ingezet ten bate van huurders. Neem deel aan deze sessie! 

Het PowerNEST-dashboard is ontwikkeld door OpenRemote. PowerNEST is het resultaat van het project Trudo Urban Electric Powerplant (TrUE Power), een samenwerking tussen Trudo en de innovatieve ontwikkelaars IBIS Power en OpenRemote. Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij subsidies vanuit het Rijk en de Europese Unie (SDE++ en OPZuid) en dankzij ondersteuning door Stimulus en Real1ze. 

  • Marcel van Dooremalen, Trudo en Ben de Laat, IbisPower delen de ervaring opgedaan bij de ontwikkeling en na oplevering van Haasje Over. Hoe kansrijk is de toepassing van de PowerNext in de sociale woningbouw? Leer van de lessen opgedaan in Eindhoven. 
  • Groene Huisvesters delen de bouwsteen ‘Duurzame installaties’.

Activiteiten 2024 Groene Huisvesters