Woonprotest Utrecht: Red de Sociale Huur

Nieuws 11 augustus 2023

Het Woonprotest Utrecht organiseert op zondag 13 augustus 2023 de manifestatie: ‘Red de sociale huur’. De woonprotesten zijn een begrijpelijke schreeuw om aandacht, ze laten de urgentie van de aanpak van het alleen maar groter wordende woningtekort zien. Zeker met een verkiezingscampagne in het verschiet, kan daar niet genoeg aandacht voor zijn.

Manifestatie ‘Red de sociale huur’

De organisatoren van het Woonprotest wijzen op het schreeuwend tekort aan sociale huurwoningen en stellen onomwonden ‘Wij hebben er genoeg van!’ De organisatie wil de landelijke en lokale politiek maar ook woningcorporaties oproepen om actie te ondernemen. De manifestatie vindt plaats op 13 augustus 2023 om 13:00 op het Jaarbeursplein in Utrecht. Lees er meer over op de website van Woonprotest Utrecht.

Urgentie woningcrisis

Dit nieuwe woonprotest is een volgende terechte schreeuw om aandacht. Van mensen die niet de woning kunnen krijgen die past bij hun levensfase. Van jongeren die nog bij hun ouders wonen en een eigen plek willen. Van afgestudeerde studenten die hun studentenkamer ontgroeien. Van stellen die graag kinderen willen, maar daarvoor meer ruimte nodig hebben. Van mensen die dagelijks onnodig lang in de file of de trein naar hun werk zitten.

Aedes onderschrijft niet alle voorstellen van de organisatoren, maar het woonprotest laat terecht de grote urgentie van de aanpak van het woningtekort zien. Met een verkiezingscampagne op komst kan daar niet genoeg aandacht voor gevraagd worden. Ook Aedes zal de komende periode de boodschap blijven herhalen dat de woningcrisis vraagt om een voortvarende aanpak en dat volkshuisvesting topprioriteit van het nieuwe kabinet moet worden. Daarbij hoort dat woningcorporaties de ruimte krijgen om hun bijdragen te kunnen leveren.

Lees meer over