Lancering CORA en VERA online

Nieuws Nieuws · 26 februari 2024
Expert
Sander Middendorp
Adviseur Datastandaarden

De website met alle informatie over de CORA- en de VERA-standaard is vernieuwd: CORA en VERA online. Deze vernieuwde website is overzichtelijk en biedt alle nodige informatie onder andere voor corporaties die de VERA-standaard gebruiken, of willen gaan gebruiken. De site is met veel zorg en aandacht gemaakt door de architectuurteams van CORA en VERA. Benieuwd? Ga dan naar CORA en VERA online.

De indeling van de nieuwe site is overzichtelijker, waardoor al het materiaal laagdrempelig beschikbaar is. Je vindt er een schat aan referentiemateriaal, modellen en standaarden, op een moderne manier gestyled. 

Wat zijn CORA en VERA?

CORA is de referentiearchitectuur voor woningcorporaties. CorpoNet ontwikkelt en beheert CORA, dat een samenhangend overzicht biedt van de samenwerking tussen mensen, processen en technologie in een woningcorporatie. CORA is meer beschrijvend en kun je gebruiken als een referentie; en vergelijken met de situatie van je eigen corporatie.

VERA​ is de standaard voor gegevensuitwisseling binnen de corporatiesector en verwante sectoren, een echte datastandaard. Het is de bedoeling dat de VERA-standaard door alle partijen in de sector worden gebruikt. Corporaties en leveranciers beheren en ontwikkelen de standaard samen. De VERA-standaard is vanaf 1 april 2023 in beheer bij Aedes Datastandaarden met als doel om VERA verder te ontwikkelen en daarmee nog meer bij te dragen aan makkelijk digitaal samenwerken. 

Gebruik de VERA-standaard!

De digitale transformatie in de sector is in volle gang en data speelt een steeds belangrijkere rol. VERA zorgt voor uniforme, gestandaardiseerde gegevensdefinities, en daarmee voor een eenduidig begrip van gegevens, oftewel data. 

Door in de hele sector VERA toe te passen realiseren we met elkaar efficiëntere processen, lagere kosten en een hogere kwaliteit dienstverlening. Het doel is dan ook dat alle corporaties de VERA-standaard gaan gebruiken.

Kijk ook eens bij

Vragen of suggesties?

Heb je vragen over de inhoud of suggesties voor verbeteringen? Mail deze naar het het VERA-architectuurteam via [email protected].