Conceptueel bouwen: vernieuwde conceptenboulevard

Nieuws Nieuws · 20 februari 2023
Expert
Maarten Georgius
Adviseur opdrachtgeverschap

Om conceptueel bouwen voor woningcorporaties en bouwers nog makkelijker te maken heeft Netwerk Conceptueel Bouwen (NCB) de conceptenboulevard vernieuwd. Daar krijg je inzicht in de woonconcepten die je kunt inzetten bij conceptueel bouwen.

De vernieuwde website is gebruiksvriendelijker. Met een aantal selectievragen krijgt de bezoeker al direct informatie op maat voor de marktverkenning. De bezoeker kan wensen aangeven en makkelijk concepten vergelijken. Vervolgens geeft de module een overzicht van mogelijke vervolgstappen. Denk aan contact leggen met conceptaanbieders of het gebruik van NCB-tools, zoals het Modelcontract conceptueel bouwen.

Ruim aanbod woningconcepten per PMC

Het aanbod van concepten is per PMC (Product Markt Combinatie), dat maakt de concepten beter vindbaar. Deze PMC’s zijn geduid in De Woonstandaard 3.0. Inmiddels staan er 184 concepten per PMC op en zijn er 36 aanbieders, wat goed is voor 75-80% van de markt.

NCB heeft de vernieuwde conceptenboulevard ontwikkeld samen met klankbordgroepen, die bestaan uit specialisten van Aedes, woningcorporaties, overheidsinstanties, leden van NCB en adviesbureaus.